Welke bbq kopen? - Koopgids + Tips + Best Sellers

welke bbq kopen

Met het mooie weer in aantocht is er niets beter dan vrienden uit te nodigen en te genieten van een lekkere maaltijd bereid op de barbecue, toch? Nu, welke barbecue kopen? Met al die barbecues op de markt zou je het wel eens moeilijk kunnen krijgen. Maar met dit artikel zullen wij u helpen bij uw aankoopbeslissing.

Dus voordat u de lijst van de beste barbecues bekijkt, raden wij u aan dit artikel aandachtig door te lezen.

Barbecues volgens brandstoftype

Bij het kiezen van een barbecue moet je rekening houden met het soort brandstof dat je gaat gebruiken. Ze zijn allemaal anders, hebben een andere calorische waarde en passen niet allemaal bij jouw kookstijl. Sommige zijn ook viezer dan andere, ze geven een andere textuur aan het eten...

Dus, wat zijn de soorten barbecues op de markt? en welke barbecue kopen?

Steenkool

We zouden kunnen zeggen dat houtskoolbarbecues de meest voorkomende en de meest succesvolle op de markt zijn. Misschien wel de grootste fout is dat het opstartproces een beetje ingewikkeld is voor nieuwelingen , en ook een stuk langzamer. Maar momenteel zijn er enkele accessoires die helpen bij deze taak, zoals houtskoolaanstekers.

Welke bbq past bij mij?

Het zijn geweldige barbecues voor diegenen die voedsel willen koken met een houtskoolsmaak en -aroma, waarbij ze de noodzaak vergeten om butaan te gebruiken of een stekker te hebben om het op de stroom aan te sluiten . Een ander voordeel is dat er veel draagbare modellen zijn. Deze kunnen desktop of verwijderbaar zijn. Zo neem je hem overal mee naartoe waar je wilt barbecueën op een camping.

Gas

Een type barbecue dat zowel voor- als nadelen heeft. Hun grootste voordeel is dat ze zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te verlichten zijn. Bovendien is het regelen van de temperatuur een gemakkelijke taak, zelfs voor beginnende koks , omdat ze precies werken als de vuren in een keuken.

wat is lekker op de bbq

Ze staan mooi in de tuin of op het terras en zijn fantastisch als je veel gasten hebt. Maar ze hebben een probleem, en dat is hun grote omvang. In tegenstelling tot andere barbecues kunnen ze niet mee op reis en door hun grote afmetingen moet je rekening houden met de plaats waar je ze gaat installeren.

Brandhout

Net als houtskool is brandhout een van de belangrijkste warmtebronnen voor barbecues. Deze geven een unieke smaak aan eten, met een sterke punt, een goed aroma en een gegrilde smaak die een uniek tintje geeft aan de gerechten die je bereidt.

Welke barbecue kopen

Maar het is niet een type barbecue dat voor iedereen is gemaakt. Brandhout heeft een zeer hoge calorische waarde en het is moeilijk om het vuur te beheersen om voedsel te bereiden . Om deze reden is het een type barbecue dat alleen is ontworpen voor de meest deskundige.

Elektrisch

Met stopcontacten buiten, waarom zou u er geen gebruik van maken voor een elektrische barbecue? Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik en het grote voordeel is dat ze weinig ruimte innemen . Daarnaast kunnen dit soort barbecues ook binnen gebruikt worden.

Elektrisch bbq kopen

Iedereen die geen ervaring heeft met het bereiden van barbecues zal blij zijn met dit model, omdat je de temperatuur gemakkelijk kunt regelen . Het geeft niet die speciale smaak van houtskool of brandhout, maar het kan een optie zijn voor degenen die iets betaalbaars willen.

Welke bbq kopen? - Vaste of draagbare barbecue?

Als je weet welke soorten barbecues er op de markt zijn, is het tijd om een moeilijke beslissing te nemen. Koop je een barbecue die je mee op reis kunt nemen of een die je niet mee van huis neemt? Afhankelijk van uw beslissing, bent u misschien geïnteresseerd in het ene of het andere type.

Als je bijvoorbeeld duidelijk bent dat je alleen thuis barbecues gaat hebben, en je hebt genoeg ruimte, waarom dan niet kiezen voor een inbouwbarbecue? Ja, ze zijn duurder dan de stalen modellen, maar ze zijn gemakkelijker te onderhouden. Bovendien worden veel stenen barbecues gemengd, zodat u kunt proberen te koken met houtskool of brandhout. Of je zou een gasfles kunnen proberen. Gezien de grootte van deze zal je ze niet uit huis kunnen halen, maar ze zullen heel goed zijn om ze in je tuin te hebben om feestjes met vrienden en familie te organiseren.

Nu, als je een van degenen bent die graag op reis gaat naar campings en een barbecue houdt, veranderen de dingen. Over het algemeen zijn alleen elektriciteit, kolen en hout draagbaar. Maar je zou de elektrische kunnen uitsluiten, omdat je een kleine generator nodig hebt.

Je hebt alleen kolen en brandhout als optie. Hoewel ze misschien hetzelfde lijken, zijn ze heel verschillend. Beide hebben een zeer hoge calorische waarde, waardoor ze een materiaal van zeer goede kwaliteit nodig hebben om de warmte goed vast te houden. Met een kleine heb je genoeg ruimte om voor 8 personen te koken.

Bbq Kopen: Factoren om te overwegen

Het is tijd om de belangrijkste factoren te beoordelen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een barbecue. Als je ze eenmaal hebt opgelost, heb je geen probleem meer om het ene of het andere type barbecue te kiezen.

1. Hoeveel ruimte heb je?

Veel mensen kopen een barbecue zonder rekening te houden met de ruimte en dat kan een probleem zijn. Gasbarbecues zijn groot, en die heb je niet in een kleine tuin. Net zoals je ook geen bouwplaats kunt bouwen, omdat de tuin je volledig zou opslokken.

Als de ruimte beperkt is, kies dan beter voor houtskool- of elektrische barbecues. Ze zijn klein en compact. Bovendien zijn de meeste afneembaar, zodat je ze na het schoonmaken weer kunt opbergen. Aan de andere kant , als je een groot terras of een goede tuin hebt, kun je een gasterras kiezen en zelfs een ingebouwde hebben.

2. De beste locatie

Duidelijk zijn over de plaats van de barbecue is net zo belangrijk als de ruimte die je hebt. Houd er rekening mee dat een barbecue veel rook produceert, en deze kan je huis binnenkomen. Daarom moet de barbecue ver van deuren en ramen staan.

Het kan ook niet in de buurt van een boom worden geplaatst, omdat een kleine vonk kan vliegen en brand kan veroorzaken . Over het algemeen is een ingebouwde barbecue met een kap het beste, omdat deze de rook de lucht in stuurt. Maar als je het niet kunt betalen, koop dan een draagbare barbecue, houtskool, hout of elektrisch, totdat je de beste plek hebt gevonden om hem te plaatsen.

3. Budget

Het belangrijkste is: hoeveel bent u bereid te betalen voor uw barbecue? Als je een laag budget hebt, kun je beter een houtskool- of elektrische barbecue kopen, omdat het erg goedkope modellen zijn.

Aan de andere kant, als u bereid bent te investeren, is een constructie of gas de beste optie . Hoewel de ingebouwde altijd beter zal zijn dan de gasversie, omdat deze je verschillende manieren biedt om je gerechten te bereiden. Ze zijn echter duurzamer en veel schoner dan andere modellen .

4. Hoe vind je het eten?

Nog een factor waar je rekening mee moet houden. Niet iedereen houdt van hoe voedsel kan worden, afhankelijk van het type warmtebron dat wordt gebruikt. Voedsel dat bijvoorbeeld op houtskool en hout is bereid, laat het vlees over het algemeen droger aan de buitenkant, maar sappiger van binnen.

Aan de andere kant zijn de elektrische of gasvormige exemplaren alsof u ze in uw keuken bereidt, alleen op de grill. Hierdoor wordt een andere smaak bereikt, maar zal het vlees altijd van binnen beter gaar zijn dan van buiten . Afhankelijk van hoe je van eten houdt, moet je op het ene of het andere model wedden.

Welke bbq past bij mij?

Weet u al welke barbecue u moet kopen? Analyseer elk type barbecue en zoek uit welke het best past bij uw plannen of type huis. Om u te helpen bij uw beslissing om een barbecue te kopen, vindt u hier de best verkochte barbecues van 2022. Kijk maar eens!

Compare Basic Standard Premium Profesional
Product
Weber Spirit II E-210

Tepro Toronto Click

Weber Compact 57 cm

Weber Q1200
Prijs $100 $150 $200 $250
Gewicht 600 gramos 650 gramos 700 gramos 750 gramos
Afmetingen 30 x 23.9 x 11.8 cm 30 x 23.9 x 11.8 cm 30 x 23.9 x 11.8 cm 30 x 23.9 x 11.8 cm
Vermogen 2100 W 2100 W 2100 W 2100 W
Bekijk Product Bekijk Product Bekijk Product Bekijk Product
Bekijk Product - Bekijk Product -
Bekijk Product Bekijk Product Bekijk Product Bekijk Product
Basic
Product
Weber Spirit II E-210
Precio $100
Peso 600 gramos
Dimensiones 30 x 23.9 x 11.8 cm
Potencia 2100 W
Bekijk Product
Bekijk Product
Bekijk Product
Standard
Product
Tepro Toronto Click
Precio $150
Peso 650 gramos
Dimensiones 30 x 23.9 x 11.8 cm
Potencia 2100 W
Bekijk Product
Bekijk Product
Premium
Product
Weber Compact 57 cm
Precio $200
Peso 650 gramos
Dimensiones 30 x 23.9 x 11.8 cm
Potencia 2100 W
Bekijk Product
Bekijk Product
Bekijk Product
Profesional
Product
Weber Q1200
Precio $200
Peso 650 gramos
Dimensiones 30 x 23.9 x 11.8 cm
Potencia 2100 W
Bekijk Product
Bekijk Product
Go up