Pizzasteen BBQ

Pizzasteen BBQ

Meestal is pizza een van de favoriete gerechten van iedereen, ongeacht je leeftijd en smaak, bijna iedereen houdt van dat geroosterde deeg met verschillende toppings erop.

Om echter een perfecte pizza te maken, is het niet alleen belangrijk om goede ingrediënten te hebben, maar ook om het juiste keukengerei te hebben om uniform en professioneel te kunnen koken.

Een pizza bereiden in een gewone oven met behulp van een pizzasteen bbq, garandeert u het ideale resultaat dat u wilt zien en proeven, dat verzekeren wij u!

Met de pizzastenen bbq kunnen we bij ons thuis het professionele tintje geven dat onze pizza's nodig hebben. Tegenwoordig is het mogelijk om een groot aantal merken en prijzen te vinden die zich aanpassen aan uw behoeften in pizzastenen bbq.

Vervolgens leggen we op een heel eenvoudige manier uit hoe pizzastenen bbq werken, hun veelzijdige gebruik en de beste merken die op de markt verkrijgbaar zijn, zodat u de beste voor u kunt kiezen en tegelijkertijd de pizza voor uw kinderen kunt bereiden. dromen zonder de smaak van thuis te verliezen, maar met de touch van een professional.

Wat zijn Barbecue Pizzastenen?

De bbq pizzastenen zijn stukken gemaakt van resistente materialen zoals vuurvaste klei, stenen, ijzer en andere elementen die een betere afwerking en bereiding van voedsel mogelijk maken. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat de steen veilig bestand is tegen de hoge temperaturen waaraan hij in de oven wordt blootgesteld.

In de huidige markt zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten en presentaties, zowel rond als vierkant. Het gebruik ervan wordt zowel thuis als professioneel aanbevolen.

Zeker, hoewel een pizzasteen bbq is niet essentieel om een pizza te bereiden, door het te gebruiken, zullen we een groot verschil kunnen waarnemen in de resultaten, zowel in de textuur als in de bereiding van het voedsel dat erop wordt gekookt.

De bereiding van de pizza zal een speciaal tintje krijgen in de smaak die hij zal verkrijgen dankzij de steen en zijn interactie met de hitte van de oven. Daarom is een bbq pizzasteen tot je beschikking een zeer effectief hulpmiddel in onze keuken.

Beste BBQ Pizzastenen


Boska Pizzasteen 29/35/40cm
BEKIJK PRODUCT

Pizzasteen BBQ 30x31cm
BEKIJK PRODUCT

ETNA Pizza set 30x28cm
BEKIJK PRODUCT

Krumble Pizzasteen 30.5/33/38/45cm
BEKIJK PRODUCT

Pizzasteen van Staal 40x30x0,6cm
BEKIJK PRODUCT

Pizzasteen 30x40x1,1cm BBQ
BEKIJK PRODUCT

Hoe gebruik je een Pizzasteen op de BBQ

Dankzij de stijve structuur op basis van vuurvaste materialen slaagt de steen erin de warmte van de oven te absorberen. Hierdoor weet de steen, zodra hij de maximale temperatuur heeft bereikt, de warmte in zijn structuur vast te houden en kan de pizza gelijkmatig gaar worden.

Om een goede werking van de pizzasteen te bereiken bbq is het noodzakelijk dat de barbecue minimaal 40 tot 60 minuten wordt verwarmd tot een temperatuur van minimaal 200 graden naast de steen, of volgens de aanbeveling van de fabrikant. Dit garandeert dat voedsel op het moment van gebruik gelijkmatig en binnen enkele minuten kan worden gekookt.

Afhankelijk van de dikte van de steen kan het even duren voordat deze de warmte heeft opgenomen. Houd er daarom rekening mee als u een dunne steen van ongeveer 1,5 cm of een dikke van meer dan 2 cm gebruikt. Daarom wordt aanbevolen om het minstens 40 minuten in de oven te verwarmen om professionele resultaten te verkrijgen.

Zodra de oven en de steen zijn opgewarmd, kan de pizza op de steen worden geplaatst. Voor een beter resultaat is het aan te raden een iets dikke saus te gebruiken zodat deze het deeg niet te veel bevochtigt. Aan de andere kant wordt aanbevolen dat het pizzadeeg, voordat u de ingrediënten toevoegt, 2 minuten wordt gekookt, uitgerekt op de steen zonder toevoeging van componenten. Hierdoor blijft de pizza bij het toevoegen van de ingrediënten niet rauw of weinig bruin.

Hoe gebruik je een Pizzasteen op de BBQ

Als de steen de juiste temperatuur heeft, zal het gemakkelijker zijn om het gewenste resultaat te verkrijgen. Opgemerkt moet worden dat de functie van de barbecue pizzasteen is om de hitte van de oven zoveel mogelijk te absorberen en te reflecteren op de pizza. Dit draagt ertoe bij dat de pizza's in een tijdsbestek van 5 tot 15 minuten klaar kunnen zijn, afhankelijk van het vermogen van de oven, de grootte en dikte van de pizza en de toegevoegde ingrediënten.

Wat in wezen wordt bereikt met de steen, is dat de pizza's in minder tijd klaar kunnen zijn, terwijl ze een gouden en knapperige afwerking hebben.

Voordelen en nadelen van Pizzastenen BBQ

Voordelen

Een van de voordelen van het gebruik van pizzastenen bbq vinden we dat:

  • Resistent materiaal: ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen hoge thermische temperaturen. Daarom is er geen risico op het genereren van ongelukken veroorzaakt door oppervlakken die geen warmte kunnen verdragen.
  • Verscheidenheid in ontwerpen: Door de verscheidenheid aan modellen op de huidige markt kunt u de juiste dikte kiezen voor wat u wilt koken.
  • Diversiteit in vormen: Of het nu rond of vierkant is, het is ideaal om het aan te passen aan het barbecue- of ovenmodel dat u gebruikt. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte en tijd beter benut.
  • Snel en gelijkmatig koken: De snelheid waarmee de pizza's worden gekookt. Omdat de materialen waarmee ze zijn gemaakt niet alleen bestand zijn tegen hoge temperaturen, maar deze ook bewaren, hebben ze als ze erg heet zijn slechts 10 of 15 minuten nodig om pizza's te bereiden, waardoor de wachttijd voor diners wordt verkort.

Nadelen

Onder de nadelen van het gebruik van pizzastenen bbq kunnen we noemen:

  • Hoog gewicht: Door het materiaal waarmee ze zijn gemaakt zijn de pizzastenen barbecue vrij zwaar, ze kunnen zelfs meer dan 5 kilo wegen. Dit vereist dat ze zorgvuldig worden behandeld om ongelukken te voorkomen.
  • Onderhoud en verzorging vereist: Pizzastenen nemen veel warmte op, daarom hebben ze een paar uur nodig om op natuurlijke wijze af te koelen. Ze mogen niet plotseling met water worden gekoeld, omdat dit het kan doen barsten en de levensduur aanzienlijk kan verkorten. Het is raadzaam om de aanbevelingen van de fabrikant voor onderhoud en reiniging naar de letter op te volgen, anders loopt u het risico uw investering te verliezen.
  • Kosten: Omdat het geen essentieel hulpmiddel is als barbecue-accessoire, besluiten sommigen het niet te kopen. Deze stenen zijn meestal betaalbaar, afhankelijk van hun merk en kwaliteit, maar sommigen kiezen ervoor om zo'n aankoop niet te doen. We kunnen u echter verzekeren dat de verkregen resultaten de investering de moeite waard maken.

Koop nu je Pizzasteen BBQ

De pizzastenen verhogen de kwaliteit en presentatie van onze pizza's enorm. En dit is vooral belangrijk als we onze familie en gasten willen verrassen met onze culinaire vaardigheden.

Pizzastenen bbq zijn zeker geen essentieel hulpmiddel in onze keuken om deze voedingsmiddelen te bereiden, maar hun eigenschappen zullen de presentatie, smaak en textuur van onze pizza's aanzienlijk verbeteren. Bekijk onze catalogus met de beste stenen voor.

We raden je ook aan een kijkje te nemen op onze blog, om de beste barbecue op het internet te vinden!

Go up