Ijzer Barbecues

Ijzer Barbecues

Het mooie weer komt eraan, tijd om te barbecueën! Hoe? Dat je oude barbecue het niet meer doet en je een nieuwe moet kopen? Het zal voor jou geen probleem zijn! Je kunt een fantastische ijzer barbecue kopen!

En nu gaan we je de redenen geven waarom je het zou moeten kopen, evenals hoe je gaat leren wat het beste onderhoud is dat je het kunt geven en de beste manier om er het meeste uit te halen.

Soorten ijzer barbecue

Er zijn zeker niet zoveel soorten ijzer barbecues als er zijn van een ingebouwde barbecue, maar beetje bij beetje zijn de catalogi van de grote merken uitgebreid en zijn er steeds meer compacte en praktische modellen toegevoegd.

 • Met kap: Het is misschien wel een van de meest recente modellen. Dit type barbecue simuleert het ontwerp van ingebouwde barbecues met een kap , alleen gemaakt van gietijzerr. Ze zijn erg goed voor het koken van vlees, maar ze hebben het probleem dat ze in een hoek van het huis moeten worden bevestigd en dat ze meer onderhoud vergen dan de rest van de modellen .
 • Zonder deksel: Het zijn de goedkoopste modellen op de markt. Een metal barbecue die bestaat uit een of twee grills, een werkruimte en een paar planken om keukengerei op te bergen . Ze zijn over het algemeen rechthoekig van vorm.
 • Met deksel: ze zijn het beste voor het bereiden van vlees, groenten en vis. Het systeem verschilt niet veel van dat van barbecues zonder deksel , alleen bij deze modellen vinden we zowel ronde als rechthoekige vormen terug . Ze hebben thermometers om de temperatuur te meten en enkele extra functies om voedsel beter te koken.
 • Met wieltjes: ga je de barbecue er maar af en toe uit halen? Ga je naar campings? Het zal u dan interesseren dat het een metal barbecue met wielen is . De goedkopere modellen kunnen een probleem zijn, omdat de wielen meestal van hard plastic zijn. Maar er zijn vrij goedkope ontwerpen met wielen die op elk terrein heel goed bewegen.
 • Opgelost: dit soort barbecues zijn ontworpen om op één plek te worden gemonteerd. Als je er nog een wilt nemen, moet je deze elke keer demonteren. Het kan met deksel of zonder deksel.
 • Grill: Een draagbaar ontwerp om de barbecue te kunnen gebruiken waar je maar wilt . Ze hebben al dan niet een deksel en zijn perfect voor gebruik in de tuin, op het balkon, op het terras of op de camping. Als je van buitenbarbecues houdt, heb je deze nodig!

Welke voordelen hebben ijzerren barbecues?

Je gaat geen geld uitgeven aan een metal barbecue als het je geen voordeel biedt ten opzichte van andere soorten, toch? Dat is alles wat je krijgt als je er een koopt!

 • Ze zijn veel goedkoper dan een ingebouwde of roestvrijstalen barbecue.
 • Ijzerr is een materiaal dat meer warmte vasthoudt, dus ze zijn perfect voor het maken van alle soorten vlees, vis of groenten.
 • Voedsel kan worden gekookt met zowel houtskool als brandhout. Hoewel er modellen zijn die slechts één type verbranding toestaan.
 • Sommige modellen hebben verschillende niveaus op de grill, of met gebieden waar de hitte niet zo hoog komt, waardoor voedsel met verschillende gaarheidspunten kan worden gekookt.
 • Het neemt niet zoveel ruimte in beslag als een baksteen of gietijzerren exemplaar, en je kunt het opbergen als je het niet gaat gebruiken.
 • Er zijn kleine draagbare modellen, die heel weinig wegen. Je kunt ze dus overal mee naartoe nemen!
 • Ze zijn bestand tegen schokken en omgevingsfactoren, waardoor ze niet veel onderhoud nodig hebben. Ze hebben echter wel wat meer constante reiniging nodig dan andere modellen.
metaal barbecue

Is de ijzer barbecue perfect voor jou? Er achter komen!

Je kent de voordelen al, maar nu moet je jezelf de vraag stellen: is de ijzer barbecue de juiste voor jou? Nu gaan we het bekijken!

 • Ruimte: Het grote voordeel van dit type barbecue is dat het niet zoveel ruimte nodig heeft als andere modellen, tenzij je er een koopt met een afzuigkap. Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken bij het verwijderen is dat het op een gladde ondergrond staat, bij voorkeur hout of steen, en dat is alles. Dan berg je hem weer op in de garage en dat is alles!
 • Budget: In de markt vind je allerlei ijzer barbecues, sommige met zeer betaalbare prijzern van rond de 50 euro en andere die perfect kunnen oplopen tot 500. Dat is een groot voordeel van deze modellen, er zijn er zoveel die veel kosten! vind er een die bij uw budget past!
 • Gebruiksfrequentie: Barbecue je graag sporadisch? Dan zijn ijzerren barbecues perfect voor jou. Aangezien de meeste modellen kunnen worden gedemonteerd of draagbaar zijn, kunt u deze verwijderen wanneer u ze niet gaat gebruiken en de ruimte vrijlaten voor andere activiteiten. En als je graag veel doet, weet je al dat je een kleine grill kunt kopen om te koken.
 • Locatie: Weten waar je je barbecue moet plaatsen is essentieel, en misschien heb je er niet de juiste plek voor. Een ijzerren barbecue moet op een gladde ondergrond staan en gras vermijden. Als je een houten terras hebt, zal het perfect zijn. Hoewel het altijd beter zal zijn als het oppervlak van steen is.

Onderhoud van een ijzer barbecue

Hoewel ijzer barbecues tegenwoordig zijn ontworpen om de omgevingsomstandigheden aan te kunnen, betekent dit niet dat je niet af en toe wat onderhoud hoeft te plegen .

Allereerst wordt er na elk gebruik schoongemaakt . Doe je dit niet, dan blijven de stukken vlees aan de grill plakken en blijft de houtskool aan de muren plakken . Dan is het heel moeilijk om het te verwijderen, dus doe het na elk gebruik. Ten tweede zou er de algemene reiniging zijn die om de vijf of zes keer gebruikt moet worden om alle resterende koolstof, roet of voedsel te verwijderen die de smaak van de gerechten die u bereidt kunnen bederven.

En tot slot onderhoud om ervoor te zorgen dat de constructie altijd in perfecte staat is , waarvoor u het strijkijzerr zult moeten behandelen met speciale materialen en het overigens af en toe een goede verflaag moet geven.

Go up