Houtskool BBQ

Beste Houtskool BBQ

Houtskool bbqs zijn al jaren de perfecte metgezel voor wie graag buiten kookt. Tegenwoordig zijn er niet weinig restaurants die voedsel blijven serveren dat met houtskool is gekookt. Maar om welke reden? Hoeveel voordelen hebben ze? Geeft het het vlees zo'n goede smaak?

Wat je moet weten over houtskool bbq

De grote experts op het gebied van barbecues verzekeren dat houtskool barbecues de enige zijn die echt de "authentieke barbecuesmaak in voedsel" bereiken.

zijn een klassieker en zijn het meest gebruikte model. Tegenwoordig zijn er houtskool bbqs voor alle smaken: traditioneel, modern, design en binnen deze modellen zijn er vaste en draagbare .

Van de verschillende soorten barbecues zijn houtskool barbecues meestal het goedkoopst . Alles hangt natuurlijk af van het model dat wordt gekozen, maar er zijn zoveel modellen op de markt dat je er altijd een kunt vinden die zeer betaalbaar is.

Beste houtskool bbqs van 2022:


Weber Compact Kettle 47
BEKIJK PRODUCT

The Bastard URBAN 2021
BEKIJK PRODUCT

Arpe Kamado 21
BEKIJK PRODUCT

Boretti Tonello
BEKIJK PRODUCT

Boretti Fratello 2.0
BEKIJK PRODUCT

Napoleon Grills Pro Charcoal
BEKIJK PRODUCT

Welke houtskool bbq kopen : Tips

testen economie binnen _ modelen eh tenminste een te kiezen die een deksel voet . Zeggen nieuwe " accessoire " voor barbecue helpt enorm om voedsel beide binnen ook buiten in ok op een vertraging vuur je voor te bereiden . door de warmte binnen thee houden als in een oven, krijgt uw eten een verfijnd toets .

een wandelen belangrijk aspect van houtskool bbqs is de tijd die nodig is om het vuur aan thee steken , uit kolen aan thee krijgen in het eten te bereiden . Als je haast heb , kies dan niet zien dit type barbecue, want je zult zonder eten komen thee zitten . Weekends, feestdagen of vakanties zijn van perfectie perioden om voor 100% van dit soort barbecue thee genieten .

Het vuur aansteken op een bbw houtskool is groen problemen taak in nog minder als u het nog nooit eerder Hebreeuws gedaan . Hoe dan ook , op onze website zullen we je leren hoe je een houtskool barbecue aansteekt .

houtskool bbq hoe werkt het

Voordelen van barbecues houtskool

Tot niet zo lang geleden was koken met houtskool bbqs heel gewoon. En hoewel mensen in de loop van de tijd voor andere opties hebben gekozen, is de waarheid dat een barbecue die tegenwoordig houtskool gebruikt, veel meer wordt aanbevolen dan andere modellen:

A picture containing plant, containingDescription automatically generated
 • Het is zeer zuinig: er zijn tientallen modellen op de markt die zich aanpassen aan de behoeften van elke persoon. Natuurlijk zijn er modellen die duur zijn, maar er zijn andere die vrij goedkoop en interessant zijn.
 • Uw brandstof is goedkoper: de tijd dat het kopen van kolen bijna onbetaalbaar was, is voorbij. Daarnaast is het veel gezonder nu er voor dit type barbecue houtskool wordt gebruikt.
 • Het heeft een hoge calorische waarde: hoewel gas of elektriciteit hoge temperaturen kan bereiken, ongeveer 300º, lijkt niets op de calorische waarde van steenkool. Deze kan een temperatuur tot 500º bereiken, perfect om te braden.
 • Gemakkelijk te vervoeren: Houtskool barbecues zijn veel gemakkelijker te vervoeren van de ene plaats naar de andere. Bij andere soorten, zoals gas, moet je denken aan de barbecue plus de cilinder. Het kan overal worden gedragen zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 • Verschillende nuances in de smaak van het vlees: Afhankelijk van het type houtskool dat wordt gebruikt, krijgt het vlees een unieke en andere smaak. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt de rook die door de sintels wordt gegenereerd ook de smaak van het vlees om iets speciaals te worden, met een textuur die niet kan worden bereikt met andere soorten barbecues.
 • Je kunt koken met brandhout: Dat het een houtskool bbq is, betekent niet specifiek dat je alleen houtskool mag gebruiken. Veel mensen gebruiken brandhout om hun gerechten te bereiden op deze fantastische barbecues en genieten van een goed gesprek met die aangename geur van brandend brandhout.
 • Verschillende kookniveaus: bij de meeste moderne modellen houtskool bbqs kan het niveau van het houtskoolbed worden verhoogd of verlaagd, evenals de roosters waarop het vlees en de groenten worden geplaatst. Hierdoor kunnen verschillende kookniveaus worden bereikt met verschillende snelheden.
 • Makkelijk schoon te maken: Tot voor kort kon het schoonmaken van een bbq houtskool een hele klus zijn. Tegenwoordig hebben veel van hen echter een " one-touch "-functie, die een snelle en efficiënte reiniging in korte tijd mogelijk maakt.
houtskool bbq kopen
welke houtskool bbq

Grote bbq Houtskool

Er zijn veel modellen en maten barbecues, vooral die op houtskool. Er zijn de kleintjes die je op een camping kunt gebruiken met je vrienden en anderen die meer "professioneel" zijn. Normaal gesproken ik ze grote bbq houstkool zijn meestal completer en van kwaliteit. En natuurlijk hebben ze ook vaak een hogere prijs. Als je op zoek bent naar een grote houtskool  bbq laten we hieronder een catalogus achter met de beste grote houtskool barbecues op de markt:


Big Green Egg XLarge

 • Je maakt het roestvrijstalen rooster gemakkelijk schoon en het roest niet
 • Het keramiek is bestand tegen hoge temperaturen waardoor je kunt grillen, roken, stomen, bakken en slowcooking toepast
 • Je barbecuet voor maximaal 13 personen op het grilloppervlak
De best verkochte Big Green Egg op de markt! Vind de beste aanbieding op de volgende links:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Kamado Joe Big Joe II

 • Het rooster bestaat uit 2 delen, waardoor je verschillende gerechten tegelijkertijd op aparte wijze bereidt
 • Dankzij het speciaal ontworpen scharnier, til je de deksel zonder al te veel kracht op
 • Je barbecuet voor maximaal 13 personen op het grilloppervlak
 • Samen met de vorige barbecue is het de ster van de markt. Hier zijn de beste prijzen om het te kopen:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Weber Performer Premium GBS 57 cm

 • Dankzij het uitneembare GBS rooster breid je de barbecue uit met verschillende accessoires
 • Je laat het as met een druk op de knop in de asopvangschaal vallen, waardoor je de BBQ sneller schoonmaakt
 • Je barbecuet voor maximaal 12 personen op het grilloppervlak
De best verkochte grote houtskoolbarbecue van Weber. Dit zijn de beste prijzen om op het internet te kopen:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Buitenkeuken bbq houtskool : Waar kan ik het vinden?

Voordat je overgaat tot het kopen van een houtskool bbq, moet je nadenken, heb je genoeg ruimte om het te hebben? Niet alle huizen bieden je de ruimte om er een te hebben. Waar moet je dus rekening mee houden om je barbecue te lokaliseren?

A picture containing indoor, pan, toppingsDescription automatically generated
 • De richting van de wind: Over het algemeen speelt de windrichting geen belangrijke rol bij het gebruik van houtskool bbqs, omdat deze het deksel sluit zodat het vlees beter gaart. Maar wat als je probeert te koken met het deksel open? De wind kan een groot ongemak zijn in het proces, dus je moet een geïsoleerd gebied vinden, of een gebied waar de luchtstromingen niet erg groot zijn.
 • Zoek een gebied in de buurt van een boom: hier moet je heel voorzichtig mee zijn. Lekker barbecueën bij een boom, maar je hoeft er niet aan vast te kleven. Je moet een punt vinden waar je onder de takken kunt koken, maar op veilige afstand zodat, als een sintel springt, er geen vuur ontstaat.
 • Een beschermd gebied dat geluid isoleert: Niet alle buren houden van het racket dat kan worden gemaakt tijdens het barbecueën. Daarom moet je hekken of struiken hebben die geluid isoleren.
 • De perfecte maat: het wordt meestal aanbevolen dat de locatie voor een barbecue, of het nu een tuin of een terras is, minimaal 10 vierkante meter is, zodat er voldoende ruimte is om comfortabel te genieten van het koken op uw fantastische apparaat.
 • Zal de rook u storen?: Denk dat barbecues veel rook produceren en dat deze met de wind meebeweegt. Om deze reden moet je hem uit de buurt van deuren of ramen plaatsen, om te voorkomen dat geuren het huis binnendringen. Daarnaast is het ook niet goed om vlak naast de plek waar je gaat eten te koken, omdat je gasten daar ongemakkelijk van worden.
 • In de tuin of op het terras Zeker, het hebben van een houtskool bbq betekent dat je lang moet nadenken over de beste plek om hem te plaatsen. In de tuin mag het, maar het moet op een tegelvloer en vrij van begroeiing liggen. Op het terras is het altijd een betere optie, maar dit moet wel een heldere ruimte geven en dat de wind niet van voren komt, om te voorkomen dat de rook het interieur van de woning binnendringt.
 • Wat dacht je van een keukenbarbecue Tegenwoordig zijn er enkele barbecuemodellen die in keukens kunnen worden geïnstalleerd en gerechten kunnen bereiden zoals ze vroeger werden gedaan. Waarom probeer je ze niet?

Wat is de Beste Houtskool bbq ?

Het is een ingewikkelde vraag, omdat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Ook de prijs is van grote invloed op deze keuze. Als we echter een specifieke houtskool bbq moeten aanbevelen, is het deze:

Goedkoopste optie


Weber Compact Kettle 47

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is hij compact en licht. Ideaal om mee te nemen op excursies, naar het strand, naar het huis van een vriend, enz. Hij heeft twee wielen om hem gemakkelijk te kunnen verplaatsen en een bak om de as in op te vangen. Een van de best verkochte modellen van het Weber merk. Vergelijk de 3 beste prijzen op het internet:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Meer volledige optie


Weber Performer Premium GBS 57 cm

 • Dankzij het uitneembare GBS rooster breid je de barbecue uit met verschillende accessoires
 • Je laat het as met een druk op de knop in de asopvangschaal vallen, waardoor je de BBQ sneller schoonmaakt
 • Je barbecuet voor maximaal 12 personen op het grilloppervlak
De best verkochte grote houtskoolbarbecue van Weber. Dit zijn de beste prijzen om op het internet te kopen:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Schoonmaken Houtskool bbq: Is het makkelijk?

Veel mensen schrikken een beetje af van het idee om een houtskool bbq te kopen omdat ze moeilijk schoon te maken zijn. De modernste modellen maken echter een eenvoudige, snelle reiniging mogelijk en besparen veel tijd in het proces.

De te volgen stappen om een houtskool bbq schoon te maken zijn:

 1. Begin met het verwijderen van de as en de resten van de sintels die na het braden zijn achtergebleven . Deze kunnen wat aan de wanden van de barbecue blijven plakken, dus je zult een spatel moeten gebruiken om ze te verwijderen.
 2. Nadat alle as al is verwijderd, is het tijd om de overblijfselen van het voedsel dat mogelijk vast is blijven zitten, te verwijderen. Hiervoor kunt u speciale borstels voor barbecues gebruiken . Daarnaast zijn er in winkels ook speciale vloeistoffen voor dit proces. Sommige zijn specifiek voor welk barbecuemodel.
 3. Nadat alles is verwijderd, is het beter om de barbecue aan de lucht te laten drogen. Of u kunt een droge doek gebruiken om de resten van het reinigingsmiddel te verwijderen .

Hoe vaak moet een houtskool bbq worden schoongemaakt? De waarheid is dat het ideaal zou zijn om het na elk gebruik goed schoon te maken. Maar één keer per maand doen zou voldoende moeten zijn om het in goede staat te houden. Als u de voedselresten verwijdert, zodat ze niet blijven plakken, kan het gebied van de sintels minder vaak worden schoongemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=jII9940XrYc

Zijn ze beter dan andere barbecues?

Zeker, houtskool bbq hebben veel voordelen, en in sommige opzichten verslaan ze andere barbecuemodellen. Zo is het calorisch vermogen zeker hoger en is de geur van brandend hout aangenaam. Bovendien geeft het een andere textuur aan het vlees. En natuurlijk is het veel gemakkelijker te vervoeren, omdat het geen sterke externe kracht nodig heeft om te werken.

Als u niet van houtskool barbecues houdt, kunt u een kijkje nemen in onze gas barbecues catalogus.

Maar misschien is het grootste nadeel het beheersen van de hoeveelheid koolstof. Met een elektra of gas hoef je niet na te denken over het regelen van de hoeveelheid kolen die je nog over hebt. Misschien is het een addertje onder het gras. Toch is de aantrekkingskracht van deze barbecues dat je kunt experimenteren met verschillende soorten houtskool totdat je degene vindt die volgens jouw persoonlijke smaak de beste smaak aan het vlees geeft .

wat is de beste houtskool bbq
Go up