Green Egg BBQ Review

Green Egg BBQ Review

Wat is een Green Egg bbq?

Big Green Egg is een Amerikaanse fabrikant met een grote ervaring in de barbecue-industrie. Het merk werd in 1974 opgericht en is verantwoordelijk voor het promoten van de Kamado-stijl van grillen in de Verenigde Staten. De Green Egg bbq is een Kamado icoon geworden, met honderdduizenden verkopen wereldwijd.

Het ontwerp van de Green Egg bbq is gebaseerd op de Japanse aardewerken fornuizen, kamado's genaamd, met een dik keramisch glazuur dat perfecte omstandigheden schept voor het bereiden van een grote verscheidenheid aan voedsel.

De Big Green Egg bbq is verkrijgbaar in zeven maten: mini, minimax, small, medium, large, extra large en extra, extra large. Elk luchtdicht keramisch ei is geëmailleerd met porselein voor een uitzonderlijke duurzaamheid en bevat een roestvrij stalen rooster. Een ingebouwde temperatuurmeter geeft een nauwkeurige meting tot 750 graden. Twee ventilatieopeningen, een onderste luchtstroomdeur en een metalen bovenblad met dubbele functie, zijn ingesteld om de temperatuur onder controle te houden.

Welke maten en modellen hebben ze?

Big Green Egg is zich ervan bewust dat er verschillende soorten consumenten zijn en dat niet iedereen dezelfde behoeften heeft. Daarom presenteert het merk zijn kamado's in verschillende maten, zodat elke gebruiker het model kan vinden dat het best bij zijn levensstijl en/of kookbehoeften past. Ook aan de ruimte die ze thuis hebben of aan hun economie.

Big Green Egg Mini


Big Green Egg Mini

Door zijn compacte afmetingen is hij de perfecte keuze voor kampeerliefhebbers om tijdens hun vakantie boven de kolen te koken en van een echte barbecue te genieten. De Big Green Egg Mini is een perfecte keuze om met een paar vrienden van te genieten. Koop het hier tegen de beste prijs:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

Big Green Egg Minimax


Big Green Egg MiniMax

De afmetingen van de Big Green MiniMax zijn iets groter dan die van het vorige model, maar hij is niettemin perfect voor kleine gezinnen die gezond en lekker willen koken. Vind de beste prijs op de markt via deze links:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

Big Green Egg Medium


Big Green Egg Medium

Het is het meest veelzijdige model dankzij zijn universele afmetingen en is perfect voor het koken op lage temperaturen. De Big Green Egg Medium is één van onze bestsellers. Vind hier de beste prijs op de markt:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

Big Green Egg Large


Big Green Egg Large

Dit is het meest populaire model van allemaal. Door zijn grootte is het perfect voor groepsbarbecues met veel gasten. De Big Green Egg is zonder twijfel het stermodel en de bestseller. Vind hier de beste prijs op het internet:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

Big Green Egg XLarge


Big Green Egg XLarge

Dit model is ideaal voor grote bijeenkomsten, aangezien het kan koken voor een groot aantal gasten. Hij is iets groter dan het Big Green Egg Large model, hoewel er niet zo veel verschil is. Vind hier de beste prijs op het internet:
BEKIJK PRODUCT

Green Egg bbq hoe werkt het

  1. Het belangrijkste is dat je brandstof hebt, en dat is in dit geval houtskool.
  2. Zodra u de houtskool hebt aangestoken, profiteert u van de temperatuur van de vlammen om het rooster voor te verwarmen.
  3. Na een paar minuten kunt u het voedsel op het rooster leggen en beginnen met koken. Hoe? Door middel van de voorste schoorsteen (waar de houtskool zit) die de koude lucht naar binnen laat en de bovenste klep die de warme lucht naar buiten laat gaan.
  4. De structuur van de barbecue is gemaakt van keramiek van hoge kwaliteit die toelaat om hoge temperaturen binnenin te bereiken, maar die niet wordt doorgegeven aan de buitenkant. U kunt dus de buitenmantel van de barbecue aanraken zonder bang te zijn dat u zich brandt.
  5. Om de barbecue uit te zetten als u klaar bent met koken, sluit u gewoon zowel de onderste schoorsteen als de bovenste klep en u zult zien hoe in een paar seconden de vlammen gedoofd zijn.

Waarom een kamado Green Egg bbq kopen?

Dit bedrijf domineert de branche al meer dan 50 jaar en heeft honderdduizenden tevreden klanten. Maar afgezien van het feit dat het het pioniersmerk is in de fabricage van Kamado's, zijn betrouwbaarheid, gebruiksgemak, resultaten en klantenservice, maken de Big Green Egg kamado ongeëvenaard op de markt en positioneren het als een wereld referentiemerk.

Anderzijds mag niet uit het oog worden verloren dat de aankoop van een kamado een aanzienlijke investering is. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het gekozen produkt voldoet aan de technische specificaties, kwaliteit en diensten die de gedane uitgaven rechtvaardigen. De Big Green Egg kamado voldoet niet alleen aan deze specificaties, hij is ook in staat om alle soorten gebruikers tevreden te stellen.

Wat kost een Green Egg bbq?

Een van de duidelijke nadelen van de Big Green bbq is de prijs. Afhankelijk van de grootte, zal de prijs lager of hoger zijn. Maar het goedkoopste model (mini) heeft een minimumprijs van 650-700€. Als je naar het grotere model gaat; Big Green Egg XLarge; is de prijs meestal meer dan 2200€. Bovendien kunnen extra accessoires de prijs opdrijven, omdat ze vaak noodzakelijk zijn voor betere prestaties.

In ieder geval, hoewel het een hoge prijs is, hebben de Big Green Eggs een spectaculaire aankoopgarantie. Vrijwel onbeperkte levenslange garantie op alle onderdelen waaruit de barbecue is opgebouwd. Plus, als je hem eenmaal hebt gekocht, ben je weinig geld kwijt aan onderhoud.

Conclusie

De Big Green Egg BBQ is zeker een aanrader. Ja, het is een beetje prijzig, maar dat zijn alle andere kamado-grills ook. Bovendien hoeft u, als u eenmaal een Big Green Egg BBQ hebt gekocht, de rest van zijn leven geen andere grill meer te kopen.

Persoonlijk geven wij van Online-Barbecue de Big Green Egg Large een vijfsterren beoordeling. Hij maakt ongelooflijk lekkere gerechten en is gemakkelijk in het gebruik, vooral voor wie nog nooit op een houtskoolgrill heeft gekookt.

Go up