Gietijzeren Pan BBQ

Beste Gietijzeren Pan BBQ

We weten allemaal dat buiten grillen de beste manier is om te koken tijdens de zomermaanden; niet alleen bent u verzekerd van een heerlijke maaltijd, maar buiten koken helpt ook om het huis koel te houden. Maar als je alleen kookt wat direct op het rooster kan, mis je een hele categorie makkelijke maaltijden, zoals delicate zeevruchten, succotash bijgerechten, en zelfs gebakken gerechten zoals maïsbrood. Daarom zal het gebruik van een gietijzeren bbq pan u helpen te experimenteren met nieuwe bereidingen en gemakkelijker en handiger koken.

Als je de beste barbecue op de markt al gevonden hebt, is het nu tijd om de beste gietijzeren barbecue pan te kiezen.

Waarom Gietijzeren BBQ Pan kopen?

Op het eerste gezicht lijken ze misschien wat duur, vooral als je ze vergelijkt met gewone braadpannen, maar gietijzer is zo sterk en duurzaam dat je nooit meer een braadpan hoeft te kopen.

Door de aard van ijzer hebben deze koekenpannen geen kunstmatige antiaanbaklaag nodig, omdat ze die van zichzelf al hebben ontwikkeld. Het ijzer absorbeert een deel van de olie die erop wordt gekookt en vormt dan een beschermend laagje. Daarom is een gietijzeren bbq-pan niet alleen vrij van giftige stoffen zoals PFOA en PTFE, maar levert hij ook voedingsijzer aan de gerechten die erin worden bereid.

IJzer geeft ze ook unieke thermische eigenschappen. Zij kunnen hoge temperaturen bereiken zonder te verbranden (en fungeren dus als grill) en houden de warmte gedurende langere tijd vast. Daar staat tegenover dat het iets langer duurt voordat ze volledig zijn opgewarmd, hoewel het verschil bij inductie minimaal is.

Ten slotte zijn ze zo veelzijdig dat ze kunnen worden gebruikt op alle soorten kookplaten: inductie, gas, vitrokeramisch en zelfs de oven of een barbecue. Om nog maar te zwijgen van hoe mooi ze op tafel staan of hoe fotogeniek ze zijn.

Beste Gietijzeren BBQ Pan


Belluci - Ø26cm
BEKIJK PRODUCT

Belluci - Ø27cm
BEKIJK PRODUCT

Kitchenz Cast Iron Pan
BEKIJK PRODUCT

Belluci - Ø19.5cm
BEKIJK PRODUCT

Pan à Barbecue - Gefu
BEKIJK PRODUCT

The Windmill Bbq-pan
BEKIJK PRODUCT

Hoe gebruik je een rauwe Gietijzeren Grill Pan

Als u nog nooit een gietijzeren barbecuepan hebt gebruikt, zullen we u stap voor stap uitleggen hoe u deze op de juiste manier gebruikt. Het is belangrijk om het op de juiste manier te doen, om te voorkomen dat de pan beschadigd raakt en om ervoor te zorgen dat het voedsel goed gaar wordt.

1. Verwarm je rauwe gietijzeren bbq pan voor

Breng het geleidelijk op een matig tot hoog vuur gedurende ten minste 5 minuten en draai het af en toe om. Hierdoor worden hete plekken, die sommige delen van het vlees kunnen overgaren of verbranden, aanzienlijk vermeden zonder dat andere delen van het voedsel worden aangetast.

Controleer snel de temperatuur om te zien of de pan heet genoeg is om het vlees toe te voegen. Giet druppels water in de pan om te zien of het onmiddellijk verdampt. Als dat zo is, is de pan klaar.

Als de gietijzeren bbq pan goed is voorverwarmd, krijgt u mooie verkoolde randen aan het vlees en de groenten, en een diepe zoute smaak. Hierdoor smaakt uw eten meer alsof het net van uw buitengrill komt.

2. Voeg een beetje olie toe

Bestrijk de gietijzeren bbq pan met een beetje plantaardige olie voor een gelijkmatige bruining. Het voorkomt ook dat het voedsel aan de roosters blijft kleven en geeft uw voedsel dat mooie dwars gezaagde uiterlijk.

3. Handwas met zeep

Was de pan met de hand met een mild afwasmiddel en gebruik een nylon borstel of spons om vastzittend vuil weg te schrapen. Wij raden u aan deze borstel te gebruiken! Het heeft ons de beste resultaten gegeven.

4. Droogt snel en grondig

Zorg ervoor dat je rauwe gietijzeren braad pan helemaal droog is voordat je er olie in doet om roesten te voorkomen. Gebruik een pluisvrije doek of een papieren handdoek om het volledig te laten drogen.

 Gietijzeren Grill Pan

Voordelen van Gietijzeren Pan BBQ


 • Kan lang meegaan als hij goed wordt onderhouden
 • Minimaliseert de kooktijd - bespaart energie en geld
 • Kan zonder beperkingen in elk type keuken worden gebruikt
 • Voor de vervaardiging ervan zijn geen chemische stoffen of elementen nodig die het ecosysteem aantasten of een gevaar vormen voor de menselijke gezondheid
 • Ze zijn antikleef indien goed gebruikt, dus laat ze opwarmen voor het koken

Fouten die u niet moet maken met Gietijzeren bbq pannen

Om ervoor te zorgen dat gietijzeren bbq pannen lang meegaan, moet u een aantal fouten maken die u nooit mag maken:

 • U mag geen zeer scherp keukengerei gebruiken, hoewel ijzer zeer resistent is, mogen geen zeer scherpe vorken of messen worden gebruikt die het kunnen beschadigen.
 • Maak ze niet na elk gebruik schoon. Het is raadzaam om de routine te hebben van het schoonmaken na gebruik van de koekenpan.
 • We mogen ze ook niet laten weken en nog minder met een wasmiddel.
 • Ze niet goed drogen is vreselijk, want het ijzer oxideert.
 • Doe ze nooit in de vaatwasser. Ze moeten altijd met de hand worden schoongemaakt.
 • Wees voorzichtig bij het opbergen, ze moeten worden bewaard op een schone plaats, vrij van vocht en stof.
Gietijzeren Grill Pan

Hoeveel moet je uitgeven voor een Gietijzeren Pan voor BBQ?

Mensen vragen zich vaak af hoe de kwaliteit van gietijzeren braadpannen zich verhoudt tot de prijs. Gietijzeren braadpannen zijn op het internet te koop voor 30€ tot 300€ of meer.

De vraag is, is de duurdere koekenpan het waard? Normaal gesproken zijn duurdere gietijzeren braadpannen duurzamer. Maar het hangt vooral af van het merk dat je kiest.

Ons advies is om een gietijzeren braadpan van topkwaliteit te kopen. Hou er rekening mee dat ijzer een zeer duurzaam materiaal is, maar dat het op de barbecue aan hoge temperaturen zal worden blootgesteld. Als u ervoor zorgt dat u een pan van hoge kwaliteit koopt, hoeft u misschien nooit meer een nieuwe te kopen. Dus op de lange termijn zal het veel kosteneffectiever zijn.

Go up