Gas Bbq

Gas Bbq

Als het gaat om het kopen van een barbecue, zijn er veel modellen beschikbaar, onder de best verkochte gas bbq onderscheiden ze zich door snel, efficiënt en met een voordelige prijs.

Wat is de beste Gas bbq?


Cadac Carri Chef 50 Skottel
BEKIJK PRODUCT

Weber Q1200 met Onderstel
BEKIJK PRODUCT

Boretti Robusto
BEKIJK PRODUCT

Campingaz 4 Series Classic LS Plus D Zwart
BEKIJK PRODUCT

Weber Q2400 met Onderstel Donker Grijs
BEKIJK PRODUCT

Boretti Da Vinci Nero
BEKIJK PRODUCT

Welke voordelen hebben deze barbecues?

Welke voordelen hebben ze precies voor u om te besluiten een gas barbecue aan te schaffen? Allereerst is er de snelheid van ontsteking . Druk gewoon op een knop en wacht ongeveer 5 minuten om te starten. Dit helpt om de kooktaak sneller te maken en met veel meer ruimte om te improviseren.

Voor sommigen wordt een barbecue geassocieerd met het maken van grote rook. Rook is voor veel mensen niet onaangenaam, maar voor wie dat wel doet, zijn gas bbq perfect. Ze genereren het niet wanneer ze worden ingeschakeld of tijdens het koken, waardoor ze veel gezonder zijn.

Een ander opvallend voordeel is dat deze barbecues een betere controle over het vermogen mogelijk maken. Bij andere barbecues, zoals houtskoolbarbecues, moet u de houtskool gelijkmatig aan weerszijden van de barbecue plaatsen, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Bij de gas barbecues is dat niet nodig, want met een druk op de knop kun je een of ander gedeelte van de barbecue aansteken.

Bovendien is de intensiteit van de hitte volledig regelbaar, bij hout- of houtskoolbarbecues kunnen de vlammen groeien tot ze het eten raken, waardoor het oppervlak kan verbranden en het interieur te rauw wordt.

gas bbq aanbieding

Gas barbecues hebben doorgaans een langere levensduur dan een houtskoolbarbecue. De grotere duurzaamheid van deze barbecues betekent dat, hoewel de investering groter is om een barbecue met superieure eigenschappen te kopen, de investering op de lange termijn winstgevender is en dus de gas bbq goedkoper.

Aan de andere kant is er de kwestie van de veiligheid. Omdat ze gas gebruiken, zijn deze barbecues veel veiliger dan houtskoolbarbecues, omdat de kans dat een sintel door de wind kan springen en brand kan veroorzaken, wordt verkleind. Bij dit type barbecue hoef je je geen zorgen te maken.

Ruimte voor sommigen kan een probleem zijn, aangezien gas barbecues meestal groot zijn. Tegenwoordig zijn er echter kleine en zelfs draagbare gas bbq voor degenen die naar het platteland willen of niet zoveel ruimte in de tuin hebben.

Welke gas bbq kopen?

Ben je niet helemaal duidelijk waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je gas bqq? Het kan moeilijk zijn om zoveel modellen op de markt te zien, maar dit zijn de dingen om in gedachten te houden:

 • Maat: Welke maat heb je nodig voor je gas bbq? Houd er rekening mee dat deze groter zijn dan andere soorten barbecues, waardoor je mogelijk veel ruimte nodig hebt. Maar als je het idee hebt om hem mee te nemen als je op reis gaat, zul je op zoek moeten naar een compacter model.
 • het vaak gebruiken?: Houd je graag familiebijeenkomsten? Of ga je hem alleen voor speciale gelegenheden kopen? Afhankelijk van waar je het voor wilt hebben, ben je geïnteresseerd in een goedkoper model of investeer je in een duurder model.
 • Deksel of geen deksel?: Wist je dat er modellen gas barbecues zijn die zonder deksel verkocht worden? Dit is wat algemeen bekend staat als een gasgrill. Het is veel beter als het een deksel heeft, omdat het het voedsel beter helpt koken. Maar toch, je houdt van de manier waarop eten eruitziet zonder deksel.
 • Locatie: Hoewel de locatie van een gas bbq niet zo moeilijk te bepalen is als bij houtskoolbarbecues, is het wel belangrijk om te controleren of je de benodigde ruimte hebt om hem te installeren.

Hoe gebruik je een gas bbq op de juiste manier?

Denk je dat grillen op een gas barbecue iets is dat je in één dag gaat leren? Natuurlijk niet! Als je wilt dat het voedsel dat je erin bereidt er perfect uitziet, zul je een aantal trucjes moeten leren:

 • De grill is altijd schoon: lijkt het u vanzelfsprekend? Voor velen is het niet zo veel. Weliswaar hoeft dit type butaanbarbecue niet zo vaak schoongemaakt te worden als andere, maar de rook van de grill laat een slechte smaak achter in het eten als het niet goed wordt schoongemaakt. Bovendien zal het door de hitte gegenereerde vet ook aan de grill blijven plakken, wat de smaak van sommige gerechten kan bederven. Als je bijvoorbeeld eerder vis hebt gekookt en je maakt hem niet goed schoon, dan kan de smaak aan de smaak van het vlees blijven plakken.
 • Pas op voor explosies: Ja, gas barbecues zijn veilig, maar wanneer het vet van het voedsel zich vermengt met een vonk of vlam, kan er een onverwachte explosie optreden. Om dit te voorkomen, moet u een deel van de grill leeg hebben, om het voedsel te kunnen verplaatsen in het geval dat de vlam stijgt.
 • Suiker en hitte, wat moet je weten?: Er zijn voedingsmiddelen die met sauzen worden gekookt en deze zijn erg suikerrijk. Suiker verbrandt bij een temperatuur van 130º C. Als je dit soort voedsel kookt, moet je ervoor zorgen dat je barbecue deze temperatuur niet overschrijdt.
 • Houd de barbecue altijd in de gaten: het is heel leuk om met vrienden en familie in een gezelschap te zitten terwijl de barbecue bezig is met het bereiden van de gerechten, maar laat je hem onbeheerd achter? Een enkele fout en het kan het kookpunt bederven, een vuur aansteken of uitgaan zonder dat u het merkt en uw avond verpesten.
 • Perfect kookpunt: Gas bbq kunnen een temperatuur bereiken tot 300º C. Dit betekent niet dat al het voedsel dat je ermee gaat koken op deze temperatuur moet zijn. Lams-, varkensvlees- of rundvlees moet bijvoorbeeld op hoge temperatuur worden gekookt, maar vis, groenten of kip moeten op middelhoog vuur worden gekookt. Je zult wat geduld moeten hebben met de kooktijden.
 • Weet je hoe je aanbraden moet gebruiken?: Om de beste smaak van een barbecue te krijgen, is aanbraden een van de grote geheimen van het koken in dit type instrument. Het helpt om het vlees een uitstekende smaak te geven, zoals gekarameliseerd. Om dit te doen, moet je de grill tot het maximum verwarmen, het vlees plaatsen en een minuut wachten. Draai het na een minuut om, zet het vuur lager en klaar met koken.
 • Leer indirecte warmte te gebruiken: Voor het grillen van sommige soorten vlees, zoals kip, kun je het beste indirecte warmte gebruiken. Om dit te doen, zet u de branders onder het vlees uit en zet u alleen die in de hoeken aan. Op deze manier wordt het vlees niet te gaar en krijgt het een unieke textuur.

Hoe moet een gas barbecue worden schoongemaakt?

Als het de eerste keer is dat je een gas bbq hebt, weet je misschien niet hoe je hem moet schoonmaken. Bij dit type barbecue moeten twee soorten reiniging worden uitgevoerd; één na elk gebruik en de jaarlijkse.

Voor de generaal moet je de barbecue met gesloten ovendeksel ongeveer 20 minuten aansteken. Dit zal de resten van vet en voedsel verbranden, waardoor een snelle gedeeltelijke reiniging wordt bereikt. Als de 20 minuten voorbij zijn, zet u de barbecue uit en laat u hem afkoelen . Koppel vervolgens de gasfles en de branders los . Ga met een koperen borstel verder om de grill schoon te maken en vervolgens met een spons bevochtigd met milde zeep (met neutrale pH) en water warm . Hetzelfde zul je moeten doen met de deflectors. Gebruik geen schurende producten, dit beschadigt het email van de barbecue.

En voor de rest van de barbecue? Eén of twee per jaar is voldoende. Voor de branders moet u ze verwijderen, de achterste clip verwijderen en ze wassen met een stalen borstel . Zorg ervoor dat u de brandergaten schoonmaakt, zodat u verzekerd bent van maximale reinheid. Om de binnenkant goed schoon te maken, kunt u een gietslang gebruiken die u door het gat steekt. Als je klaar bent, laat je het drogen.

Het deksel is het gemakkelijkst schoon te maken, want je hebt alleen een spons, barbecuereiniger en warm water nodig. In het geval dat er witte vlekken of corrosie zijn, kunt u bakolie gebruiken. Dompel een doek in deze olie en breng deze in cirkelvormige bewegingen aan.

De zijtrays zijn afhankelijk van het materiaal . Als het hout is, kun je teakolie gebruiken, maar als het van staal is, gebruik dan een barbecuereiniger. Als laatste de grond. Bij dit soort barbecues kunnen vlekken ontstaan die zeer moeilijk schoon te maken zijn. Het is daarom beter om een barbecuepad of spatmatten te plaatsen.

Waar zet je je gas bbq neer?

Het grote voordeel van dit type barbecue is dat het veel gemakkelijker te lokaliseren is dan bij andere soorten. Je kunt ze probleemloos op het terras of in de tuin hebben, ze zijn namelijk veel veiliger en er is minder kans op brand.

Hoewel ze niet zoveel rook maken, is het ideaal dat ze niet in de buurt van deuren of ramen zijn . Het is ook niet aan te raden om in de buurt van het gebied te zijn waar u gaat eten , omdat de gaslucht vervelend kan zijn voor uw gasten.

Aangezien grootte een negatieve factor is bij dit type barbecue, moet je een plaats vinden met veel ruimte om hem te installeren. Over het algemeen worden ze meestal op terrassen geplaatst , maar als je een grote tuin hebt kan je die daar ook zonder problemen hebben.

Gas Barbecue

Beter of slechter dan andere barbecues?

Deze barbecue heeft ook enkele nadelen. Zo is er bijvoorbeeld de prijs. Hoewel het waar is dat het veiliger kan, zijn houtskoolbarbecues een goedkopere investering . Bovendien moet erop worden gelet dat de cilinder niet zonder gas komt te zitten.

Bovendien kun je niet genieten van de fantastische ervaring van het aansteken van een barbecue. Aan de andere kant kun je het nergens mee naartoe nemen. Deze barbecues zijn groot en zwaar, en je moet het extra gewicht van de cilinder toevoegen. Hoewel er kleinere modellen zijn, zijn ze veel omslachtiger dan andere soorten barbecues.

Toch hebben ze het grote voordeel dat ze makkelijker te plaats ze in een deel van uw land , zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat een kleine onoplettendheid brand kan veroorzaken.

Go up