Flat Iron Steak BBQ

Flat Iron Steak BBQ

Flat iron steak bbq zijn vrij nieuw op de markt en verschenen voor het eerst in 2002. Deze filet is veelzijdig en lekker. En het is makkelijk te koken. Marineer de biefstuk, en grill hem dan op medium rare of medium. Laat het 5 tot 6 minuten rusten en snijd het dan tegen de nerf in in dunne reepjes.

Als je wilt weten hoe je dit heerlijke recept maakt, blijf dan bij ons!

Heb je nog geen bbq? Bekijk de beste barbecues op de markt!

Wat is een Flat Iron Steak BBQ?

Het plat ijzer, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het bovenmes van het gebraad, is ontstaan door het taaie bindweefsel dat door het midden van het stuk vlees loopt. Eenmaal verwijderd, worden de twee stukken apart behandeld, het ene wordt de grillsteak, het andere wordt de topbladsteak genoemd. De plancha, zo genoemd omdat hij eruit ziet als een ouderwetse metalen plaat, heeft een uniforme dikte en een rechthoekige vorm.

De goede marmering zorgt voor een uiterst malse en smaakvolle biefstuk. Hij is het lekkerst als hij gegrild wordt en kan in allerlei recepten worden verwerkt.

Flat Iron Steak

Hoe bereid je een Flat Iron Steak BBQ?

Flat Iron Steak BBQ is een zeer gemakkelijk en heerlijk gerecht om te bereiden. Als je het voor de eerste keer probeert, zul je zeker de kneepjes van het vak leren. Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 1 plat ijzer filet
  • 1/4 kop
  • balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Dit is hoe je het moet koken…

Leg de biefstuk in een ondiepe schaal. Prik met een vork diep in de biefstuk, aan beide kanten.

  1. Doe de rest van de ingrediënten in een kleine kom en meng goed. Giet over de biefstuk; dek af en zet 1 tot 24 uur in de koelkast.
  2. Als u klaar bent om te grillen, bereidt u de grill voor en verwarmt u hem. Bak de biefstuk boven matige kolen 3-4 minuten aan elke kant, een keer draaien, tot hij door en door gaar is. Deze biefstuk moet niet medium of doorbakken zijn, anders is hij te taai.
  3. Leg op een snijplank, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Om te serveren legt u de biefstuk zo dat de nerven van links naar rechts bewegen. Houd de filet vast met een tang met uw niet-dominante hand. Plaats het mes met een zeer scherp mes over de biefstuk en kantel het dan naar links. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Onmiddellijk opdienen.

Nutriënten en voordelen van Flat Iron Steak BBQ

Net als de meeste soorten rundvlees is ook flat iron steak rijk aan eiwitten en zink. In een portie van 3 gram zit 23 gram eiwit en de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zink. Het is ook een goede bron van ijzer met 15 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Een portie platte biefstuk van 3 ons bevat 180 calorieën en 3,8 gram verzadigd vet.

Bewaren van platte biefstuk

Bewaren van Platte Biefstuk

Rauw vlees is niet lang houdbaar, dus bereid flat iron steak bbq binnen drie tot vijf dagen na aankoop en bewaar het in de koelkast tot u klaar bent om het te bereiden. Als u het moet bewaren voor later gebruik, haalt u het uit de winkelverpakking en wikkelt u het opnieuw in een diepvrieszak of bruin papier, waarbij u de extra lucht verwijdert. De biefstuk blijft ten minste drie maanden of langer vers.

Go up