Draagbare Barbecues

Draagbare Barbecues

Niet iedereen heeft de luxe om een tuin te hebben. En barbecueën op het balkon kan wat problemen opleveren. Een oplossing is om te barbecueën op een camping of in een open veld. Niets beter dan genieten van deze ervaring met vrienden en familie, toch? Wat moet u weten over draagbare barbecues?

Beste draagbare barbecues van 2022

Wat is een draagbare bbq?

Met technologische vooruitgang kunnen we bijna alle soorten draagbare barbecues vinden, met uitzondering van de ingebouwde. Sommige hebben hun voordelen en sommige hebben hun nadelen. Afhankelijk van hoe je van eten houdt en hoeveel je wilt besteden aan het samenstellen ervan , zul je het ene of het andere model kiezen.

 • Houtskool: Houtskoolbarbecues zijn de meest voorkomende draagbare barbecues. Ze zijn heel gemakkelijk te monteren en te demonteren, maar ook heel praktisch tijdens het koken. Misschien is het nadeel dat je ervoor moet zorgen dat je de benodigde hoeveelheid kolen hebt en lang moet wachten voordat het oplicht.
 • Brandhout: De tweede optie als het om een draagbare barbecue gaat, is altijd die voor brandhout. Er zijn enkele gemengde modellen die ook houtskool accepteren, en ze zijn niet veel duurder. Brandhout heeft nogal een voordeel, want het is gemakkelijk te krijgen voor een goede prijs. Omdat er zoveel soorten op de markt zijn, kun je ook verschillende combinaties van smaken proberen.
 • Gas: Er zijn enkele modellen kleine draagbare gasbarbecues voor degenen die niet willen vechten met brandhout of houtskool. Ze hebben echter een groot nadeel, en dat is dat je met de butaancilinder moet reizen om hem te laten werken.
 • Elektrisch: Misschien zijn ze wel de meest praktische van de draagbare barbecues, aangezien er zeer kleine modellen zijn, perfect voor het bereiden van een kleine maaltijd met gezinsleden. Ze hebben echter een stroombron nodig om te werken, wat ook een grote tegenvaller is.

Ga je liever barbecueën of grillen?

Je moet er rekening mee houden dat ze niet hetzelfde zijn. Barbecues hebben een grill, maar het verschil is dat ze een deksel hebben, terwijl grills dat niet hebben.

Momenteel hebben barbecues zeer kleine modellen , maar grills zijn meestal functioneler. Ze vereisen niet zoveel montageproces en het schoonmaken is sneller . Maar omdat het geen deksel heeft, moet je het vlees in de gaten houden zodat het aan beide kanten goed gaar is. In dit opzicht is het feit dat de barbecues een deksel hebben een groot voordeel.

Welke voordelen hebben draagbare barbecues?

Vraag je je af wat de voordelen zijn van het kopen van een draagbare barbecue? Het zal ongetwijfeld zeer voordelig voor u zijn, vooral als u van reizen houdt, aangezien:

draagbare bbq
 • Je kunt hem overal mee naartoe nemen: waar je ook gaat, je barbecue kan je overal mee naartoe nemen. Het zijn zeer eenvoudige montagemodellen, dus het is niet zo zwaar om het na gebruik te moeten demonteren. Sommige modellen zijn groot, in dat geval is het beter om deze slechts gedeeltelijk te demonteren.
 • Wielen of vast: Een ander groot voordeel is dat je bij deze barbecuemodellen de mogelijkheid hebt om te kiezen of je een barbecue met wielen of met vaste poten wilt. Wielen zijn beter omdat je de barbecue dan gemakkelijk kunt verplaatsen. Deze moeten echter van goed materiaal zijn en als de grond niet vlak is, kan het zijn dat u problemen ondervindt bij het verplaatsen. Bij oneffen terrein is een barbecue met vaste poten het beste, indien mogelijk met een rubberen punt.
 • Buiten koken is gezonder: een van de grote problemen met barbecues is rook. Afhankelijk van het type warmtebron dat u gebruikt, kan dit meer of minder schadelijk zijn voor uw gezondheid. Aan de andere kant, koken in een zeer open ruimte, met de lucht zal de rook je niet direct raken, veel gezonder.
 • Je kunt genieten van verschillende soorten ruimtes: Hoewel het leuk kan zijn dat de buren altijd naar je tuin gaan, is het niet een beetje eentonig om altijd dezelfde ontmoetingsplek te hebben? Omdat draagbare barbecues zijn ontworpen om overal mee naartoe te nemen, kunt u barbecueën in andere huizen, op het platteland of in de bergen.
 • Perfecte veiligheidsmaatregelen: Om mogelijke branden te voorkomen, zijn moderne draagbare barbecues ontworpen met veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat vonken of sintels uit de bodem komen. Bovendien zijn ze ook bereid om veilig te zijn voor degenen die koken.
 • Goedkoper?: In sommige gevallen is een draagbare barbecue veel goedkoper dan een tuinbarbecue. Vooral omdat deze meestal kleiner zijn, zodat het verplaatsen ervan comfortabeler is . Een interessante investering, zeker als je echt graag op reis gaat.
 • Ze nemen niet veel ruimte in beslag: als je klaar bent met gebruiken en schoonmaken, kun je het uit elkaar halen, je hoeft je geen zorgen te maken over de ruimte die het inneemt. Bewaar hem eenvoudig in de doos en bewaar hem in de kofferbak van de auto tot de volgende keer dat u hem gebruikt.
 • Ze kunnen ook in de keuken worden gebruikt: sommige barbecuemodellen zijn zo klein dat ze zonder veel moeite in de keuken kunnen worden gebruikt.

Draagbare bbq of tuin bbq?

Zeker, draagbare barbecues hebben veel voordelen, maar zijn ze beter dan tuinbarbecues? In wezen zijn ze hetzelfde, maar met het voordeel dat je van locatie kunt wisselen wanneer je maar wilt.

Het zijn over het algemeen heel eenvoudige modellen , en omdat ze zo klein zijn, kun je met de tuinmodellen niet voor zoveel mensen koken als je kunt. Toch kun je met batchcooking meer van de ervaring genieten terwijl je met vrienden of familie chat.

Omdat bijna alle barbecuemodellen verkrijgbaar zijn in een draagbaar ontwerp , kun je ook experimenteren welk type je het liefste hebt voor vlees, vis of groenten. En als je al een tuin hebt, waarom zou je er dan geen kopen voor als je op reis gaat? Dit maakt de ervaring nog leuker!

Beste draagbare Barbecues
Go up