Betonnen Bbq

Betonnen Bbq

Wilt u een mooie en kostbare betonnen bbq in de tuin van uw huis? Ze zijn zonder twijfel de beste die er is voor bijeenkomsten met vrienden. Weet je echter zeker dat ze zijn wat je nodig hebt?

Beste betonnen barbecues op de markt


Casus Grill Wegwerp BBQ
BEKIJK PRODUCT

Soorten betonnen barbecues

Voordat je erover nadacht om een betonnen bbq te kopen, wist je dat er twee soorten zijn? Degenen met een bel en degenen die dat niet hebben. Elk dekt een aantal behoeften. Wat zijn echter de verschillen tussen de een of de ander?

 • Barbecue met kap: Deze kanaliseert de lucht beter, wat zorgt voor een betere verbranding en rookgeleiding. Bovendien kunnen de eventueel opgewekte vonken beter worden beheerst. Ze blijken best praktisch te zijn, omdat de rook niet rechtstreeks naar het gezicht gaat. Aan de andere kant zijn deze meestal esthetisch mooier en met meer gedefinieerde afwerkingen.
betonnen barbecues
 • Barbecue zonder kap: het helpt om een beter zicht te hebben op het voedsel dat wordt gekookt, omdat er geen barrières zijn die het zicht belemmeren van wat er wordt gekookt. Dit helpt je om de gerechten beter te bereiden. De rook gaat echter recht in je gezicht, wat vervelend kan zijn.
Barbecue zonder kap

Welke voordelen biedt de betonnen barbecue?

Je hebt vast al verschillende projecten bekeken om een betonnen bbq te bouwen. Maar zijn de voordelen die het biedt precies wat u nodig heeft? Leer ze kennen!

 • Het belangrijkste voordeel is de grootte, het kunnen bouwen op de manier en met het ontwerp dat bij de eigenaar past.
 • Omdat ze zijn gemaakt van baksteen, steen of klei, zijn ze meestal duurzamer dan kolen- of gasmodellen.
 • Ze zijn redelijk comfortabel, omdat ze altijd gemonteerd en klaar zijn om een barbecue te maken.
 • Door het grote formaat kan er veel gekookt worden als er met meerdere mensen wordt vergaderd.
 • Ze hebben niet veel onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken.
 • Voor de verbranding wordt houtskool of brandhout gebruikt, dus je hebt hetzelfde als bij een houtskoolbarbecue maar dan veel duurzamer.
 • Het kan in de omgeving worden geïntegreerd als het is gemaakt met dezelfde materialen als die van het huis.

Moet ik een betonnen bbq kopen?

Barbecueën is het werk van elke outdoor food lover. Weet je zeker dat je niet beter een andere stijl kunt kopen? Dit is waar je rekening mee moet houden voordat je een betonnen bbq koopt!

betonnen bbq kopen
 • Ruimte: Er zijn weliswaar kleine betonnen barbecues, maar het mooiste aan dit type is dat ze groot zijn om optimaal van hun potentieel te kunnen genieten. Als u een grote tuin of veel land heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar als het klein is, moet je naar andere opties kijken.
 • Budget: Nee, maak je geen zorgen. Tegenwoordig zijn betonnen barbecues vrij goedkoop. Je vindt al snel modellen die rond de 50-70 euro liggen, maar die zijn erg basic. Een goede betonnen bbq kan meer dan 1.000 euro kosten. Dat als je, eenmaal gemonteerd, een barbecue voor het leven hebt.
 • Gebruik: Meer over de gebruiksfrequentie, bij het kopen van een betonnen bbq of niet, moet je nadenken, waar barbecue je het liefst? Maak je ze liever thuis of ga je naar het platteland en doe je het daar met vrienden? Houd er rekening mee dat deze barbecues vast staan en niet kunnen worden verplaatst.
 • Stijl: Als je eenmaal hebt besloten of je een betonnen bbq met of zonder kap wilt, is het tijd om de stijl te kiezen. Er zijn twee modellen: modern en vintage. De retrostijl is een exacte weergave van de barbecues van het begin van de 20e eeuw, maar dan met het comfort van moderne modellen. Aan de andere kant hebben de moderne een meer opvallende esthetiek.

Wat is de beste plek voor je betonnen bbq?

Het grote voordeel van mobiele barbecues is dat je van locatie kunt veranderen wanneer je maar wilt, totdat je de meest geschikte hebt gevonden. Maar bij een betonnen bbq zal dat niet het geval zijn. In dit geval zul je dus flink moeten nadenken waar je hem gaat installeren.

U moet koste wat kost vermijden dat het zich in de buurt van deuren of ramen bevindt . Als het een barbecue is met een kap, die helpt om de dampen de lucht in te sturen, is er geen probleem. Maar wat als je er een koopt zonder bel? Alle dampen kunnen in huis terecht komen en dat is erg vervelend.

Het mag ook niet worden geïnstalleerd in de buurt van het gebied waar uw gasten eten. Het is waar dat het prettig is om de geur van eten op de barbecue te krijgen , maar niet de rook. Vermijd ook om in de buurt van een zwembad te zijn. De vloer van de barbecue moet van een plaat zijn, om te voorkomen dat als er een vonk overspringt, deze brand kan veroorzaken.

Betonnen bbq verven: Kan ik het zelf schilderen?

Misschien vind je de kleur van je nieuwe betonnen bbq niet mooi, of na verloop van tijd verveel je je van de kleur die hij heeft. Wat kunt u in dat geval doen? Nou, schilder het zelf! Het schilderen van een betonnen bbq is heel eenvoudig , en we gaan stap voor stap uitleggen hoe je dit moet doen:

Betonnen bbq verven
 1. Omlijn het gebied dat u wilt schilderen, met behulp van plakband of een dikke tape waarmee u de gebieden die u gaat schilderen kunt scheiden.
 2. Om de poriën van de betonblokken te sluiten, moet u een waterbindende primer aanbrengen voordat u begint met schilderen.
 3. Als alles klaar is, is het tijd om te schilderen. Gebruik voor de hoeken een dikke borstel, voor het grotere oppervlak kun je beter een roller gebruiken. Dankzij het fixeermiddel blijft de verf plakken.
 4. U moet wachten tot de verf droog is voordat u verder gaat. Na droging een tweede laag aanbrengen met een speciale buitenverf, eerst met een kwast en daarna met een roller.
 5. Zodra de verf droog is, verwijder je de tape en breng je een speciaal effect aan op het beton van je barbecue. Hierdoor lijkt het alsof je barbecue helemaal nieuw is.

Hoe maak je een betonnen bbq schoon?

Het is niet nodig om de betonnen bbq om de twee keer drie keer schoon te maken . Sterker nog, met jaarlijks onderhoud heb je een keukengenoot voor het leven. Nu is het aan te raden om op zijn minst een beetje onderhoud te plegen .

Om het schoon te kunnen maken moet je koffiedik, olie en krantenpapier gebruiken. Verwijder met behulp van een borstel alle as van de barbecue. Maak dat gebied al schoon, plaats kranten . Wrijf met het koffiedik over de kranten en de grill, waarmee je het ingebedde vet kunt verwijderen. Het stoffelijk overschot blijft op het krantenpapier staan.

Ten slotte moet je met de olie over elk van de staven van de grill gaan. Dit zal helpen voorkomen dat ze gaan roesten. Een proces dat u slechts een half uur kost en u zult het glanzend hebben, alsof het nieuw is.

Hoe maak je een betonnen barbecue

Er zijn weliswaar bedrijven die uw betonnen barbecue kunnen monteren, maar wat als u een authentieke zelfgemaakte betonnen barbecue wilt maken? Het is niet nodig om heel handig te zijn om de door jou gekochte barbecue in elkaar te zetten.

Betonnen bbq onderdelen

 • Handschoenen
 • Lijmpistool
 • paletten
 • Lade
 • Cement
 • Zand
 • Putty (om hoge temperaturen te weerstaan)

Stap voor stap een betonnen bbq in elkaar zetten:

 1. Nadat u een vlakke en stevige plaats heeft gekozen (het mag geen losse of zeer zachte grond zijn), moet u de basis van de barbecue met een strook plaatsen. Bevestig de stukken op de vloer met behulp van de stopverf.
 2. Vervolgens moet je het spoelbakdeel, het werkgebied en het deel van de grill in elkaar zetten. Putty is het beste om het te repareren, maar je moet ook elk stuk verbinden met een beetje cement om de weerstand te garanderen.
 3. Wacht tot de structuur een beetje droog is en plaats de grill (vergeet niet dat deze moet worden aangepast aan de vorm van uw grill).
 4. Ontbrekende om de schoorsteen, de kap, het lek en de ventilatoren te installeren. Sommige modellen hebben misschien geen afzuigkap of ventilatoren, het hangt allemaal af van het geld dat je hebt besloten uit te geven aan je betonnen bbq.
Go up