BBQ rooster Schoonmaken

BBQ rooster Schoonmaken

Een van de belangrijkste onderdelen van de barbecue om te onderhouden is het rooster. Het is immers degene die wordt blootgesteld aan vuur, vet en andere elementen die het mettertijd aantasten.

Wij tonen u niet alleen de beste barbecues, maar ook hoe u uw bbq roosters schoonmaken., leggen wij u alles stap voor stap uit!

BBQ rooster Schoonmaken: Hoe vaak moet het gebeuren?

Onderhoud van de grill is belangrijk, dus na elk gebruik moet het snel worden schoongemaakt, ook als het wat langer duurt om met de gasten aan tafel te zitten.

Vervolgens moet u elke drie of vier maanden een algemene schoonmaakbeurt uitvoeren om het in goede staat te houden. Het wordt aanbevolen om het niet te verwaarlozen, anders kan de grill roesten en slecht worden.

Hoe maak je een barbecue rooster schoon?

Laten we beginnen met wat de algemene reiniging van de grill zou zijn. Over het algemeen vertellen de instructies u hoe u het het beste kunt schoonmaken. Als je ze hebt weggegooid, schrijf dan deze stappen op.

Materialen die je nodig hebt

 • Sommige hittebestendige handschoenen
 • Olie
 • Boter
 • Aluminiumfolie of krant

Te volgen stappen

 1. Als de grill niet zo heet is, smeer dan een dun laagje boter op de roosters en zet het vuur aan, alsof je gaat koken.
 2. Als je de kolen al hebt, breng dan een beetje olie aan met de boter en bedek het hele oppervlak met grote zorg om jezelf niet te verbranden. Het is het beste om handschoenen te dragen die hittebestendig zijn.
 3. Zet het vuur uit en reinig de roosters met aluminiumfolie of met een staalborstel of staalborstel. Dit zal helpen bij het verwijderen van voedselresten die eraan vastzitten.
 4. Kijk goed naar je grill om alle asresten te verwijderen die mogelijk aan de grill zijn blijven plakken en leg hem op een tafel, met iets eronder zodat er geen vlekken op komen.
 5. Droog de grill af met een doek of een oude handdoek en dek af met een zeil om hem in goede staat te houden totdat je hem opnieuw moet gebruiken.

Een andere manier om het schoon te maken?

Dit, wat we hieronder gaan uitleggen, werkt alleen als de grill niet te vuil is. Als u na elk gebruik goed onderhoud uitvoert, kunt u dit toepassen op uw barbecuegrill:

 • Scheid de grill van de barbecue en laat hem weken in een kom met zeer heet water, dat bijna kookt . Hierdoor komen vet en olie van de roosters.
 • Trek handschoenen aan die bestand zijn tegen de hitte en gebruik een metalen borstel om elk deel van de grill grondig schoon te maken.
 • Nadat je alles hebt verwijderd, dompel je het rek onder in een andere bak, dit keer met warmer water, zodat de resten van vet en olie worden verwijderd.
 • Droog tot slot af met een doek en laat een half uur in de open lucht drogen. Die tijd kun je besteden aan het schoonmaken van de barbecue.

Mijn grill is erg vuil, hoe maak ik hem schoon?

Is het mogelijk dat u het onderhoud van de grill heeft verwaarloosd en nu erg vuil is? In dat geval zul je een grondige reiniging moeten doen.

U kunt gebruik maken van sprays of vloeistoffen die worden gebruikt om de oven schoon te maken. Je hoeft het alleen maar op de grill aan te brengen en het een nacht te laten inwerken. De volgende dag een doek passeren om vuil te verwijderen.

Geef het vervolgens een doorgang met een staalborstel om de resten die mogelijk aan de grill zijn geplakt, te schrobben.

De grill is verroest, kan ik hem schoonmaken en weer gebruiken?

Als je grill roestig is, betekent dit niet dat je hem weg moet gooien. Integendeel, je kunt het schoonmaken om het als nieuw te laten door deze stappen te volgen:

 1. Het eerste dat u moet doen, is het vet en de roest van de grill verwijderen. Om dit te doen, moet je de grill opwarmen zodat het resterende vet verbrandt. Laat het dan afkoelen.
 2. Als het koud en beter handelbaar is, begin dan met schoonmaken met een borstel met stalen borstelharen om alle roestsporen te verwijderen. Zorg ervoor dat u de borstelharen niet losmaakt. Beter als de grill gedemonteerd is en je ermee op een tafel werkt.
 3. Na een goede doorgang met de borstel, gaat u verder met het inspuiten van de roosters met azijn, hiermee is het gemakkelijker om de roest te verwijderen met een vochtige doek.
 4. hieronder _ breng een laag zuiveringszout aan op alle roosters en laat ze blootgesteld aan hitte. Laat het vervolgens afkoelen en veeg het af met een andere doek.

Andere Tips voor het schoonmaken van het bbq rooster

Er zijn veel thuistrucs om een vuile grill schoon te maken. Sommige kunnen worden gebruikt voor algemene reiniging en andere voor wanneer de grill erg vuil is. Je moet ze opschrijven!

Hoe maak je een barbecue rooster schoon

Gebruik ui

De ui heeft veel eigenschappen en wordt onder andere ook gebruikt om een grill schoon te maken. Snijd verschillende uien doormidden en wrijf ze over het grilloppervlak.

Het sap van de ui helpt om het succes en de resten van het voedsel dat mogelijk vast zit te verwijderen. Dan hoef je alleen maar een borstel en een vochtige doek door te halen en je hebt je grill heel schoon.

Natriumbicarbonaat

Dit mag alleen worden gebruikt als de grill erg vuil is. Je moet de baking soda op de grill verspreiden en in de zon plaatsen.

Laat de grill enkele uren in de zon liggen en het zuiveringszout helpt roest en voedselresten van de grill los te maken. Maak de grill na verloop van tijd goed schoon met een doek. Dompel het niet onder in water. Het is beter om een stoffen rooster door te geven aan het rooster om het schoon te maken.

Een andere optie is om een halve aardappel, zoals een spons, te gebruiken om de baking soda over de barbecue te verdelen.

Puimsteen

Maak je geen zorgen, de grill zal niet bederven alleen omdat je een puimsteen gebruikt om hem schoon te maken. Pas dit zelfgemaakte trucje alleen toe als de grill erg vuil is.

Nadat je de grill met zeep en afwasmiddel hebt gepasseerd, haal je de puimsteen voorzichtig door de roosters. Was de grill opnieuw en geef hem nog een keer door. Dus totdat het heel schoon is.

Hoe de barbecue in goede staat houden?

Het is belangrijk dat de grill in goede staat is als u wilt dat het eten goed smaakt. Daarom is het raadzaam om ons advies op te volgen:

Hoe de barbecue in goede staat houden
 • Zout gebruiken of niet? Het is een moeilijke vraag. Zout, wanneer het wordt verbrand, geeft water af, en dit zorgt ervoor dat voedsel dat op een barbecue is gekookt, zweet. Hierdoor plakt het vet aan de grill. Je kunt zout gebruiken om smaak aan eten toe te voegen, zolang je de grill en kolen maar meteen schoonmaakt. Want anders kost het je veel geld om de grill schoon te maken.
 • Gebruik andere methoden om uw barbecue aan te steken in plaats van uw toevlucht te nemen tot vloeibare brandstof . Deze hebben ook invloed op de staat van je barbecue.
 • Probeer voedsel te koken met indirect vuur . Zo plakt het eten minder aan de grillroosters en heb je minder moeite om het schoon te maken.
 • Smeer de grill voor gebruik in met een beetje olie of boter . Zo voorkom je dat de ingrediënten aan de grill blijven kleven en is het schoonmaken daarna makkelijker.
 • Profiteer wanneer de grill nog heet is om een snelle reiniging uit te voeren, vooral van roest of voedselresten. Het is iets dat je niet moet uitstellen , ook al moet je er wat langer over doen om aan tafel te gaan eten.
 • Wanneer je de barbecue niet gebruikt, zet je de barbecue of je grill het beste onder een zeil. Zo wordt het goed beschermd tegen omgevingsveranderingen en roest het niet door vocht.
Go up