BBQ Matjes

bbq grill mat

Barbecue matjes zijn een van de belangrijkste accessoires voor het grillen. Ze maken het grillen schoon en gemakkelijk. Met grillmatten kunt u ook kleine en delicate etenswaren grillen, zoals eieren, vis, kaas en nog veel meer, zonder dat u bang hoeft te zijn dat het voedsel door de roosters valt. Maar zijn bbq matjes heilzaam? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van grill matten.

Wat zijn bbq matjes?

Barbecues matjes kunnen boven op de grillroosters of op de bodem van de oven worden gebruikt.

Een bbq mat is een antikleef glasvezeldoek dat is gecoat met een hittebestendig materiaal dat polytetrafluorethyleen (PTFE) wordt genoemd. Daardoor zullen ze nooit aanbranden of de kwaliteit van uw voedsel aantasten. Ze zijn 100% veilig.

Bovendien zijn ze vaatwasmachinebestendig en kunt u er bijna alles op koken.

Beste bbq matjes op de markt

Zijn bbq grill mat veilig?

De meeste bbq matje zijn veilig, zolang u ze niet oververhit. Wanneer het materiaal wordt verhit tot boven een veilige temperatuur (meestal 500 graden Fahrenheit), kan het gevaarlijke dampen afgeven. Kijk op het etiket om de maximale temperatuur te bepalen die de grillmat kan verdragen, en probeer daar ruim onder te blijven.

Polytetrafluoroethylene (PTFE) is officieel goedgekeurd door de FDA als veilig en geschikt voor temperaturen onder 500 graden. Bbq matjes verhogen zelfs de veiligheid rond de barbecue, omdat ze geen "vlammen" of spuwende sintels produceren, wat vaak het geval is bij het grillen op grills. Bovendien kunnen ze met de hand of in de vaatwasmachine worden gereinigd.

Hoe gebruik je een bbq mat?

In het algemeen is een grill bbq mat veel gemakkelijker te gebruiken dan een grillpan en is hij effectiever dan aluminiumfolie dat scheurt wanneer het voedsel wordt omgedraaid.

Plaats de grillmatten rechtstreeks op de barbecueroosters en leg het voedsel erop om te beginnen grillen. Het is heel eenvoudig, maar om het duidelijker te maken voor u, hebben we alle stappen gedetailleerd:

 1. Voordat u de grill aansteekt, moet de bbq mat goed worden gewassen. Je kunt zeep en water gebruiken. U kunt een beetje olijfolie op het kookoppervlak smeren voordat u het voor de eerste keer gebruikt, maar het is niet verplicht. Het kan helpen voorkomen dat sommige voedingsmiddelen oververhit raken en aan elkaar kleven.
 2. De volgende stap is het aansteken van de grill. Vergeet niet dat een grillmat goed werkt met elk vlees of bijgerecht, dus beperk uw opties niet. Leg de grillmat op het rooster en zorg ervoor dat de temperatuur onder de 500 graden blijft.
 3. Leg het voedsel direct op de barbecue mat en begin zoals gewoonlijk te koken. Vermijd het gebruik van metalen keukengerei, aangezien dit de structuur van de mat kan beschadigen of doen opvlammen. Gebruik altijd siliconen of plastic accessoires zonder metalen uiteinden.
 4. Als u klaar bent met koken, verwijdert u de mat van het rooster en reinigt u deze met water en zeep. U kunt ook de vaatwasser gebruiken. Hoe meer je er voor zorgt, hoe langer hij meegaat.

Voor- en Nadelen van bbq matjes

Voordeel
 • Ze zijn licht en draagbaar
 • Voorkom dat voedsel door de roosters valt
 • Maak het gemakkelijker om de grill schoon te maken
 • Helpt om voedsel sappiger en smaakvoller te maken
 • Thermostaat om de temperatuur te regelen
 • Zorg voor de veiligheid van uw voedsel
 • Hebben een zeer lage aankoopprijs
Nadelen
 • Kan beschadigd worden door metalen keukengerei
 • Temperatuur moet onder de 500 graden zijn
 • Vertraagt het kookproces (hoewel het veiliger zal zijn)

Dingen om te overwegen alvorens bbq matjes te kopen

Voordat u uw bbq mat koopt is het belangrijk dat u een aantal factoren in overweging neemt. De kwaliteit van de grill matjes die u koopt zal bepalend zijn voor de kwaliteit van de resultaten die u krijgt bij het bereiden van voedsel op uw grill. Als u wilt dat uw grillmat lang meegaat en u in staat stelt sappige en smakelijke maaltijden te bereiden, moet u grillmatten van hoge kwaliteit kopen. Zoals degene die wij hebben aanbevolen in onze catalogus. Hieronder vindt u tips over belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van grillmatten:

 • Analyseer hun warmtecapaciteit: Niet alle bbq-matten zijn bestand tegen dezelfde warmte. Hoewel het nooit wordt aanbevolen om de 500 graden te overschrijden.
 • Dikte: Afhankelijk van het soort voedsel dat u wilt bereiden, moet u het ene of het andere type kiezen.
 • Houd rekening met grootte en vorm: Probeer de grootte van uw grill aan te passen.
 • Denk aan veelzijdigheid

Go up