BBQ Handschoenen

BBQ Handschoenen

In de loop der jaren heb ik geleerd dat het dragen van handschoenen bij het barbecueën echt noodzakelijk is. Er zijn zo veel situaties die ik me kan herinneren die extreem gevaarlijk hadden kunnen zijn, dat bbq handschoenen een redder in nood kunnen zijn.

Omdat het beter is om het zekere voor het onzekere te nemen, gaan wij de beste barbecue handschoenen op de markt beoordelen en aanbevelen, en wij raden u aan ze altijd te gebruiken!

Waarom BBQ Handschoenen gebruiken?

Hoewel niet iedereen ze gebruikt, zouden barbecue handschoenen een onmisbaar hulpmiddel moeten zijn bij het koken. Net als bij het koken in de keuken moeten we zoveel mogelijk risico's vermijden. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, er is altijd een kans op ongeluk of een onfortuinlijke situatie waarin we gewond kunnen raken.


Daarom zijn bbq handschoenen een onmisbaar accessoire, dat u voor onheil behoedt als u voor de barbecue in gevaarlijke situaties terechtkomt (hopelijk nooit!). In feite verkopen ze steeds meer en is hun verkoop de laatste 5 jaar zelfs verdrievoudigd. Wij zullen de voordelen ervan later toelichten.

Beste BBQ Handschoenen


Mr Panache Handschoenen
BEKIJK PRODUCT

Mountain Jack Handschoenen
BEKIJK PRODUCT

Leertheorie BBQ handschoenen
BEKIJK PRODUCT

Grill Master Gloves
BEKIJK PRODUCT

RÖSLE Barbecue Handschoenen
BEKIJK PRODUCT

Deze FDBW BBQ Handschoen
BEKIJK PRODUCT

Waarop moet u letten bij het kopen van Barbecue Handschoenen?

Bij de keuze van de handschoenen in onze gids voor de beste bbq handschoenen hebben we rekening gehouden met de behoeften van een buitenkok en die beperkt tot een aantal vragen die op verschillende situaties van toepassing zijn:

  • Dekt het de pols? Grillhandschoenen zijn er in verschillende lengtes. Sommige handschoenen bedekken alleen de handen, terwijl andere de hele arm beschermen, zodat u toch beschermd bent als u in de rookoven of de kolen reikt.
  • Zijn ze waterbestendig? Sommige materialen bieden een ongelooflijke hittebestendigheid, maar zijn vrijwel onbruikbaar als ze nat worden. Denk eraan of uw handen in contact zullen komen met stoom of vleessappen.
  • Bieden ze goede beweeglijkheid? Over het algemeen bieden waterdichte handschoenen van silocone niet hetzelfde niveau van beweeglijkheid als handschoenen van andere materialen. Zorg ervoor dat een tang of een thermometer kan worden gebruikt met de handschoenen aan.
  • Vlekken ze en zijn ze gemakkelijk schoon te maken? Machinewasbare handschoenen zijn veel gemakkelijker schoon te houden.

Welke maat passen ze meestal?

Iedere gebruiker heeft een andere voorkeur wat betreft de pasvorm van grillhandschoenen. De meeste zijn ontworpen voor grote handen. Daarom kunnen mensen met kleinere handen problemen hebben om een goede pasvorm te krijgen. MAAR…

De grilhandschoenen worden meestal in grote maten gemaakt, zodat ze in noodgevallen gemakkelijk kunnen worden uitgetrokken. Je moet een beetje handigheid opofferen voor veiligheid.

Gebreide handschoenen zijn rekbaarder en passen beter bij kleine handen. Natuurlijke materialen, zoals leder, passen beter bij de structuur van de hand dan voorgevormde kunststoffen.

Let bij de aanschaf van een grilhandschoen ook op de lengte van de manchet. Als u uw armen boven een grote grill of een heet vuur houdt, wilt u misschien een handschoen die tot de elleboog reikt. Handschoenen met langere manchetten zijn ook handig wanneer u naar een keramisch ei, een rookoven of een houtfornuis grijpt.

Beste Leren BBQ Handschoenen

Elk handschoenmateriaal heeft zijn eigen sterke punten en geschikte toepassingen. Silicone is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor het rechtstreeks hanteren van voedsel, omdat het niet kleeft, gemakkelijk schoon te maken is en volkomen voedselveilig is. Leren bbq handschoenen zijn uitstekend geschikt voor het hanteren van hete grills, kolen en gietijzer. De populairste en best verkochte handschoenen op de markt zijn leren barbecue handschoenen. Het zijn zonder twijfel de beste hittebestendige handschoenen bbq.

Bbq handschoenen leer zijn de meest veelzijdige handschoenen. Perfect voor het hanteren van de hete delen van de grill, het verplaatsen van hete pannen en gereedschap, of het duwen van houtskool, hout of andere aanmaakblokjes voor de barbecue. Ze zijn erg dik en beschermen de handen goed, maar zijn niet zo goed voor het hanteren van warm voedsel. En ze zijn wat moeilijker schoon te maken. Als u op zoek bent naar een lederen bbq handschoen dan raden wij u deze aan:


Beste Leren BBQ Handschoenen

  • Extra groot: deze leren handschoen is extra groot, zodat hij niet alleen je hand maar ook je onderarm beschermt.
  • Certificaat: het leer is LWG-gecertificeerd. De LWG-groep bevordert duurzaamheid en milieubeheer.
  • Suppel leer: de leren handschoenen zijn gemaakt van soepel leer, zijn comfortabel en zien er zeer cool uit.
  • Eenvoudig in gebruik: in tegenstelling tot een keukenhandschoen is deze leren handschoen zeer handig
Bekijk Product
Bekijk Product

Beste BBQ Handschoenen Weber

Zoals u weet, is het merk Weber wereldleider in de barbecuewereld. Met het grootste aantal verkochte barbecues ter wereld, zijn hun bbq-handschoenen ook erg populair. Hoewel iets duurder geprijsd dan de concurrentie, zijn de bbq handschoenen Weber van topkwaliteit en een echte aanrader.

Zij hebben verschillende modellen, die echter allemaal sterk op elkaar lijken. Als u een Weber bbq handschoen wilt kopen, raden wij u het volgende aan:


Weber BBQ Premium Handschoenen

De Premium handschoenen weber zijn gemaakt van soepel, hittebestendig materiaal zodat u al uw barbecuegerei gemakkelijk kunt hanteren en u zich veilig en comfortabel voelt tijdens het barbecueën boven een open vuur. De siliconen op de handpalmen geven u de ultieme grip, zodat u kunt draaien, omdraaien en voorwerpen kunt verplaatsen zonder bang te hoeven zijn dat uw keukengerei of pannen wegglijden.Vind hier de beste prijzen:
Bekijk Product
Bekijk Product

Hoe maak je ze schoon ?

Grill handschoenen kunnen gemakkelijk vlekken krijgen bij het hanteren van vettig en olieachtig voedsel.

Sommige soorten stoffen handschoenen zijn gemakkelijk te reinigen in de wasmachine. Als u voedsel met hen gaat aanraken, kan dit beter voor u zijn. Het schoonhouden van handschoenen die in contact komen met voedsel is een prioriteit.

Als u niet met voedsel omgaat, kunnen bbq handschoenen langer meegaan als ze schoon zijn, maar ze kunnen na verloop van tijd stuk gaan. Daarom moeten ze altijd goed worden schoongemaakt en gewassen.

Normaal gesproken kunt u de handschoenen in de wasmachine stoppen, maar wij raden u aan ze met de hand te wassen. Met warm water, zeep en een borstel moeten alle vetsporen worden verwijderd. Als er veel vet is opgehoopt, laat u de bbq handschoenen 30 minuten in een kom met heet water liggen voordat u ze wast. Hier is een video over hoe je een bbq handschoen moet wassen:

Go up