BBQ Gasfles

BBQ Gasfles

Heeft u een gas bbq? In dat geval bent u geïnteresseerd in onze analyse van bbq gasfles voor barbecues. Wij tonen u welke types er bestaan, en welke u nodig hebt voor uw barbecue.

Wij geven u ook een lijst van de beste gasflessen voor bbq die u op het internet kunt vinden.

Welke Gasfles voor BBQ

Gasbarbecues gebruiken een soort gas dat bekend staat als vloeibaar petroleumgas (LPG).

Er zijn twee verschillende soorten LPG: butaan en propaan. Deze twee soorten gas zijn onmiddellijk van elkaar te onderscheiden omdat butaangas in blauwe cilinders wordt opgeslagen, terwijl propaangas in rode cilinders wordt opgeslagen. Propaangas wordt soms in kleine cilinders verkocht.

Wat is het verschil tussen butaan- en propaan gas?

Gas is toch gewoon gas? Nope! Er is een groot verschil tussen butaan- en propaangas.

Butaangas wordt voornamelijk gebruikt voor kamperen, kooktoestellen met één brander en draagbare kachels binnenshuis. Butaan heeft een kookpunt van -2º C en is meestal iets goedkoper dan propaan.

Propaangas wordt voornamelijk gebruikt als brandstof voor commerciële verwarming en grote toestellen (zoals verwarming en koken in cateringbusjes of op BBQ's). Propaan heeft een kooktemperatuur van -42ºc en is dus geschikt voor gebruik het hele jaar door. Propaan is ideaal als u van plan bent uw BBQ of toestel bij zeer lage temperaturen te gebruiken.

Beide soorten gas kunnen worden gebruikt op een BBQ, maar propaan neigt naar de meest populaire keuze te zijn.

Beste BBQ Gasfles


3 stuks x 500 gram
BEKIJK PRODUCT

Butane – propaan gas
BEKIJK PRODUCT

Weber BBQ Gasfles
BEKIJK PRODUCT

Gasfles BBQ 5kg
BEKIJK PRODUCT

RÖSLE Gasfles
BEKIJK PRODUCT

Propaan Tankhoes 20 lbs Gasfles
BEKIJK PRODUCT

Wat voor Gasfles voor BBQ

Naast de beslissing welk type gas u moet gebruiken voor uw BBQ, moet u ook nadenken over het type gasfles dat u wilt gebruiken.

Er zijn een aantal verschillende soorten gasflessen die u kunt gebruiken met uw BBQ.

Patio gasflessen

Gas is verkrijgbaar in kleine 'patio flessen'. Deze zijn speciaal ontworpen voor gebruik met buitenapparaten zoals BBQ's. Patio gasflessen zijn over het algemeen gevuld met propaangas.

Ze zijn ook ontworpen om compatibel te zijn met regulatoren (meer hierover later), die het gemakkelijk maken om de gasfles aan te sluiten op uw BBQ. Sommige merken van patio gas zal ook een indicator op de zijkant van de fles, die zal u vertellen hoeveel gas er nog in de fles.

Patio gasflessen zijn over het algemeen kleiner dan andere soorten gasflessen. Het is mogelijk om 5kg patio gasflessen te kopen die onder uw BBQ kunnen staan of in de opslagruimte van uw BBQ. Als u op zoek bent naar een beetje meer gas, dan is het mogelijk om patio gasflessen te kopen tot 13kg in grootte.

Het kan zijn dat sommige gasflessen groen zijn in plaats van rood of blauw zoals hierboven beschreven. Groene gasflessen maken gebruik van een clip-on regelaar in tegenstelling tot de schroef-on regelaars gebruikt door andere soorten van propaangas fles / cilinder.

Propaan gasflessen

Dit zijn de grotere gasflessen die u wellicht op industrieterreinen heeft gezien. Deze grotere gasflessen worden gebruikt om propaan in plaats van butaan te bevatten en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van maten van 3,9 kg tot en met enorme 47 kg cilinders.

Grote propaangasflessen worden over het algemeen niet aanbevolen voor gebruik bij BBQ's. Als u toch een van deze gasflessen voor uw BBQ wilt gebruiken, moet u een opschroefbare propaanregelaar met hoge druk gebruiken.

gasfles voor bbq

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Gasfles BBQ's?

Butaangas heeft een aantal voordelen bij het gebruik ervan met een gas BBQ. Deze voordelen zijn onder andere:

  • Efficiëntie bij warm weer - als je gaat BBQ-en bij warm weer (dat is de beste tijd voor een BBQ toch?!) dan is butaangas een zeer efficiënte brandstofbron. Aan de andere kant, als je besluit om buiten te koken in de winter dan zal butaan niet goed werken bij lage temperaturen.
  • Lage toxiciteit - butaan is een zeer schoon brandend gas, dus als je een brandstofbron wilt gebruiken die een kleine impact op het milieu heeft, dan is butaan de perfecte keuze.
  • Snelle en effectieve verbranding - met butaan hoef je geen omslachtig proces te doorlopen om het aan te krijgen en te laten branden. Butaangas brandt onmiddellijk en bereikt zijn maximale warmteafgifte bijna net zo snel, dus als je zo snel mogelijk wilt koken, kies dan butaangas als je brandstofbron.
  • Rendabel - Butaangas is meestal de goedkopere optie als het gaat om BBQ-gas, dus als u geld wilt besparen, is butaangas de brandstof van uw keuze.
  • Energie-efficiënt - als u op zoek bent naar een brandstofbron die u maximale warmte voor uw geld geeft, dan is butaan is met kop en schouders boven propaan. Butaan produceert doorgaans 12% meer energie dan propaan voor hetzelfde volume gas dat wordt verbrand. Dus, als je een regelmatige BBQ gebruiker bent, sla dan butaangas in!
  • Gemakkelijk in gebruik - het gebruik van butaangas is heel eenvoudig. Om te beginnen hoeft u alleen maar de gasfles op uw BBQ aan te sluiten, het gas naar het apparaat te laten stromen en vervolgens het contact aan te zetten. Gemakkelijk!
welke gasfles voor bbq

Hoeveel Gasfles heb ik nodig voor mijn BBQ?

Het kan moeilijk zijn om te weten hoeveel gas u nodig heeft voor uw BBQ. U wilt zeker niet halverwege het koken voor vrienden en familie zonder zitten…

Hoeveel gas u nodig heeft hangt af van hoeveel branders uw BBQ heeft. Als je een BBQ van gemiddelde grootte hebt met één tot drie branders, dan is een patiogasfles van 5kg voldoende.

Heb je echter een grotere BBQ met vier of meer branders, dan is het aan te raden om minstens een 13kg fles aan te schaffen. Grotere gas-BBQ's kunnen nogal 'hongerig' zijn, vooral als je ze regelmatig gebruikt, dus het kan zinvol zijn om ten minste één fles in reserve te hebben, naast de fles die is aangesloten op de BBQ.

Hoe lang doe je met een Gasfles voor BBQ

In het algemeen verbruikt een gasbarbecue ongeveer 0,08 kg propaangas per kilowattuur werking. Als een propaangasfles van 11 kg wordt gebruikt op een 9 kW gasgrill, kan deze dus ongeveer 15 uur worden gebruikt. Dan wordt berekend: 11 kg / 0,72 kg/h = 15 uur.

Wat is een gasregelaar voor een barbecue?

Een gasregelaar is een klein apparaatje dat je gasfles, via een slang, verbindt met je barbecue.

Barbecues worden over het algemeen niet geleverd met een gasregelaar. Dit komt omdat er een grote verscheidenheid van gasflessen op de markt is, zodat het voor barbecuefabrikanten onmogelijk zou zijn om alle soorten regelaars in hun toestellen op te nemen.


Drukregelaar 30cm
BEKIJK PRODUCT

Gasdrukregelaar 150cm
BEKIJK PRODUCT

Campingaz Drukregelaar
BEKIJK PRODUCT

Waarom heb ik een gasregelaar nodig voor mijn barbecue?

Gasregelaars zijn er om u veilig te houden. Een regelaar regelt de gasstroom van de cilinder, via de slang, naar uw barbecue. Zonder regelaar loop je het risico dat er teveel gas in één keer je barbecue bereikt, met alle gevaarlijke gevolgen van dien.

Er is echter een caveat. U hoeft geen regulator te gebruiken als u een hogedrukbarbecue hebt. Dit type barbecue is namelijk ontworpen om rechtstreeks op de gasfles te worden aangesloten via een schroefdraadverbinding. Hogedruk barbecues zijn ontworpen om een veel hoger gasdebiet te ontvangen en hebben daarom geen gasregelaar nodig.

Gasfles BBQ kopen

Het eerste wat je moet overwegen is welke bbq gasfles je nodig hebt. Lees ons artikel en analyseer de verschillende opties die wij u bieden. Om te beslissen wat de beste optie is, hebben wij onze ervaring in aanmerking genomen. Met name de kwaliteit-prijsverhouding en de snelheid van levering. En wij geloven dat de beste bbq gasfles is:


NomadiQ Gasflesjes (12 stuks x 500 gram)

NomadiQ gasflessen zijn van hoge kwaliteit, hebben een zelfdichtend veiligheidsventiel met schroefdraad, en kunnen gebruikt worden voor producten zoals: BBQ's, fornuizen en gasbranders. Ideaal voor thuis, kamperen, vissen, picknicken of kamperen. Geschikt voor barbecues van NomadiQ, Campingaz, Cadac, Coleman, Weber, Skotti en andere merken.Vind hier de beste prijs:
Bekijk Product
Go up